• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse nachtmerrie: Andy Murray zegt alsnog af voor Wimbledon met heupblessure

  Tweevoudig laureaat Andy Murray heeft op de valreep afgezegd voor Wimbledon, het grandslamtoernooi op zijn heilige Londense gras, dat morgen van start gaat. Murray, die bijna een jaar out was, kampt met een heupblessure.

  Andy Murray ging er vorig jaar in de kwartfinale van Wimbledon uit, geplaagd door een heupblessure. Die noopte de Wimbledon-winnaar van 2013 en 2016 tot een operatie in januari. Hij maakte 2 weken geleden zijn terugkeer op Queen's (verlies tegen Kyrgios) en won vorige week in Eastbourne zijn eerste match in bijna een jaar tegen Wawrinka. Edmund knikkerde hem evenwel uit de tweede ronde.

   

  Gisteren tekende de voormalige nummer 1 van de wereld op een persconferentie voorbehoud aan bij zijn deelname. Hij zou het laten afhangen van hoe hij zich voelde. En dat bleek vandaag niet goed genoeg. Met een Facebook-post meldde hij zijn forfait: "Ik moet de zaken dag per dag bekijken. Ik heb de voorbije 10 dagen veel vooruitgang geboekt. Maar dit toernooi komt te snel in mijn revalidatieproces. Ik voel me niet in staat om een vijfsetter te spelen."

   

  Murray zegt erbij dat hij zich nu richt op het Amerikaanse hardcourtseizoen. Hij was in de eerste ronde uitgeloot tegen de Fransman Benoit Paire (ATP-48). Murrays vervanger is Jason Jung uit Taiwan (ATP-154).