• home
 • video
 • pas verschenen

  Camille Laus strandt op zucht van Belgisch record op 400 meter

  Jacques Borlée is de coach van Camille Laus.

  Moet Kim Gevaert beginnen te vrezen voor haar Belgisch record op de 400 meter? Camille Laus komt in elk geval dicht in de buurt. De vriendin van Kevin Borlée heeft in Zwitserland de 400 meter in 51"49 gelopen, amper 4 honderdsten boven de toptijd van Gevaert.

  Met haar chrono zit Laus ruim onder de limiet van 52"22 voor het EK in Berlijn (7-12 augustus). Het is bovendien de op vijf na beste tijd van het seizoen voor een Europese atlete.  In La Chaux-de-Fonds leverde het Laus naast een EK-ticket de 4e plaats op. Ook Cynthia Bolingo mag naar het EK, zij won de B-reeks in 52"07.

   

  Laus is na Kim Gevaert nog maar de tweede Belgische atlete die onder 52" duikt op de 400 meter. Het Belgisch record van Gevaert (51"45") houdt intussen al 13 jaar stand.