• home
 • video
 • pas verschenen

  Viviani verbaast vriend en vijand: "Ik had de benen om het te doen"

  Elia Viviani.

  Elia Viviani maakte indruk op het Italiaanse kampioenschap.

  Elia Viviani heeft zijn boerenjaar nog wat meer kleur gegeven. Op een uitdagend parcours, met zo'n 3.000 hoogtemeters, veroverde de Quick-Step-sprinter de Italiaanse kampioenentrui.  "Ik kan niet wachten op mijn eerste koers in deze trui."

  In bijna alle koersen waarin hij start speculeert Elia Viviani op zijn eindschot, maar in de Italiaanse kampioenenrace schuwde de Quick-Step-renner de inspanningen niet.

   

  "Mijn aanval in de finale met Oss en Pozzovivo kwam op het juiste moment", legt Viviani uit. "Toen Visconti na het laatste klimmetje kwam aansluiten bij mij en Pozzovivo, zat ik in een goeie positie. Ik moest gewoon naar het wiel van de Bahrein-ploegmaats springen als ze zouden aanvallen."

   

  "Normaal heb je maar één of twee troeven als je in de finale van zo'n lange en lastige koers komt, maar vandaag had ik echt de benen om het te doen. Ik ben zo blij met deze zege."

   

  "Het is een droom die uitkomt. Ik ben zo trots dat ik de Italiaanse kleuren het komende jaar in het peloton mag dragen. Ik kan niet wachten op mijn eerste koers in deze trui."