• home
 • video
 • pas verschenen

  Verbluffende Viviani klimt en sprint naar Italiaanse titel

  Elia Viviani.

  Viviani is Visconti te snel af.

  Elia Viviani mag de Italiaanse kampioenentrui aantrekken. De renner van Quick-Step overleefde het zware parcours wonderwel en haalde het uiteindelijk in een sprintje voor ploegmaats Visconti en Pozzovivo (Bahrein-Merida).

  Viviani wou uiteraard dolgraag eens een nationale titel aan zijn palmares toevoegen, maar dit jaar leek het parcours toch niet echt op het lijf van een sprinter geschreven. De Italianen moesten 230 pittige en heuvelachtige kilometers overwinnen.

   

  Toch ging de sprinter van Quick-Step samen met 15 anderen de laatste ronde in.  Visconti en Pozzovivo sloegen de handen in elkaar, maar kregen Viviani mee in hun wiel.

   

  Op de slotklim probeerden de twee ploegmaats de spits af te schudden, maar een ijzersterke Viviani kraakte niet op de klim met soms een stijgingspercentage van 17 procent. Een mentale klap voor de renners van Bahrein-Merida en Viviani sprintte nadien eenvoudig naar de zege.

  Uitslag Italiaans kampioenschap
  1. Elia Viviani 230 km in 5u39'23"
  2. Giovanni Visconti z.t.
  3. Domenico Pozzovivo op 5"
  4. Ivan Santaromita 6"
  5. Daniel Oss 18"
  6. Marco Canola 39"
  7. Alessandro De Marchi 49"
  8. Oscar Gatto 1'00"

  De eindsprint van Elia Viviani

  Het podium