• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers wordt 4e in laatste voorbereidingswedstrijd voor EK

  Timmers werkt volop toe naar het EK zwemmen in Glasgow.

  Pieter Timmers is tijdens de tweede dag van de Sette Colli-meeting in Rome vierde geëindigd op de 100 meter vrije slag. Timmers tikte aan na 49,09 seconden, ruim boven z'n Belgisch record van 47,80 seconden.

  Voor Timmers staat alles in het teken van het EK zwemmen in Glasgow (3-9 augustus). Daar moet hij top zijn en dus had onze landgenoot geen  hoge verwachtingen bij z'n eerste deelname aan de Sette Colli-meeting.

   

  In de reeksen van de 100 meter vrije slag zette hij 49,22 seconden neer, in de finale ging het nog iets sneller in 49,09 seconden. Goed voor een vierde plaats, de winst in het olympisch zwembad van 1960 ging naar de Italiaan Alessandro Miressi in 48,25 seconden. Thomas Thys, Emmanuel Vanluchene en Alexandre Marcourt overleefden de reeksen niet.

   

  Ook Kimberly Buys was van de partij in Rome. Zij werd zesde op de 100 meter vlinderslag in 59,08 seconden. Fanny Lecluyse finishte ook al als zesde op de 50 meter schoolslag in 31,35 seconden.