• home
 • video
 • pas verschenen

  Record voor Deschamps: 80e wedstrijd als bondscoach van Frankrijk

  Didier Deschamps

  Didier Deschamps volgde Laurent Blanc op in 2012.

  De wedstrijd in de 1/8e finales tegen Argentinië was voor Didier Deschamps zijn 80e wedstrijd al bondscoach van Frankrijk. Deschamps verbetert daarmee het record van Raymond Domenech.

  Didier Deschamps nam in 2012 het roer over van Laurent Blanc. Intussen zat hij al 80 wedstrijden op de bank bij Les Bleus. Daarmee doet hij één match beter dan Raymond Domenech, die bondscoach van Frankrijk was van 2004 tot 2010.

   

  Voor het duel tegen Argentinië stond de teller van Deschamps op 49 overwinningen, 15 draws en 15 nederlagen. In 2016 loodste hij Frankrijk naar de finale van het EK. Daarin was Portugal te sterk na verlengingen. "Ik houd me niet bezig met dat record, maar het doet wel plezier", zegt Deschamps.