• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James weigert miljoenen van Cleveland en is vrije speler

  LeBron James staat in de belangstelling van verschillende teams.

  Viervoudig MVP LeBron James heeft de optie op een nieuw contract voor één seizoen bij Cleveland Cavaliers, goed voor 35,6 miljoen dollar, niet gelicht. De Amerikaan is nu grof wild op de transfermarkt van de NBA.

  LeBron James lijkt na vier seizoenen de Cleveland Cavaliers te verlaten. De sterspeler loodste de Cavs in 2016 naar de eerste NBA-titel in de clubgeschiedenis, maar houdt het na twee opeenvolgende nederlagen in de NBA-finals tegen Golden State Warriors voor bekeken.

   

  De 33-jarige Amerikaan kon kiezen voor een extra seizoen in Cleveland, maar laat de miljoenenoptie links liggen.  In theorie is het mogelijk dat de Cavaliers een nieuw bod doen, maar ook andere teams liggen op de loer. Onder meer Los Angeles Lakers en Philadelphia 76ers zouden geïnteresseerd zijn.

   

  LeBron James heeft dan ook een van zijn sterkste seizoenen in 15 jaar achter de rug.  Met enkele knalprestaties bezorgde hij Cleveland voor het vierde jaar op rij een ticket voor de NBA-finals, zijn achtste finale op rij.  Voor de vierde keer was Golden State ook de tegenstander in de eindstrijd: Cleveland verloor met 4-0.

  Grote verschuivingen in de NBA?

  Niet alleen LeBron James mag zichzelf een vrije speler noemen, er lopen nog wat ronkende namen rond als "free agents". Vanaf 6 juli mogen de free agents een contract ondertekenen. Benieuwd of ze gaan samenhokken in een nieuw superteam.

  • Kevin Durant (Golden State Warriors)
  • Paul George (Oklahoma City Thunder)
  • Chris Paul (Houston Rockets)
  • DeMarcus Cousins (New Orleans Pelicans)
  • DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers)
  • Isaiah Thomas (Los Angeles Lakers)