• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Nog veel scoren, zodat vrienden tv terugbetaald krijgen"

  Dries Mertens: voor vorst, voor vrijheid en voor zijn vrienden.

  Dries Mertens heeft al één keer gescoord op deze Wereldbeker. Daar wil hij het niet bij laten. Want Mertens wil het land én zijn vrienden dienen.

  "Scoren de Belgen meer dan 15 goals in Rusland? Dan betalen wij jouw tv terug!"

   

  Met die actie pakte Krëfel uit tussen 26 april en 17 juni.

   

  Vandaag kwam die actie ter sprake op de persconferentie van Dries Mertens. Een Engelse journalist wilde namelijk weten of de driehoek Mertens-Hazard-Lukaku van plan is om in elke WK-match te scoren.

   

  "Ik heb het wat moeilijk om een antwoord te formuleren, want ik zit met die actie van de elektroketen  in mijn achterhoofd", antwoordde Mertens.

   

  "Mijn vrienden hebben daar onlangs een tv gekocht.  Als wij hier 16 keer scoren, dan krijgen mijn vrienden die tv terugbetaald. Ik wil dus veel scoren voor mijn vrienden."

  "Scoren, zodat mijn vrienden hun tv terugbetaald krijgen"

  De actie van de winkel:

  9 stuks na 3 matchen

  Na twee wedstrijden stond de teller van België inderdaad op 8: 3-0 tegen Panama en 5-2 tegen Tunesië. Tegen Engeland is daar nog eentje bijgekomen, wat het aantal goals op 9 brengt. Nog 7 doelpunten en de vrienden van Mertens zijn bij de gelukkigen...

  "Cahill herkende me niet"

  Een tweede opvallend moment in de persbabbel van Dries Mertens was een opgerakeld incidentje uit 2012, toen België op Wembley een oefenwedstrijd speelde tegen Engeland.

   

  Na een duwtje van Mertens brak Gary Cahill een kaakbeen, waardoor de Engelse verdediger niet meekon naar het EK.

   

  Mertens bood op de sociale media meteen zijn excuses aan, maar aangezien Cahill niet zo actief is op die sociale media, waaiden de woorden van Mertens voorbij.

   

  Toevallig zaten Mertens en Cahill dit voorjaar in hetzefde restaurant. Mertens stapte op Cahill af om zich nog eens persoonlijk te verontschuldigen voor het voorval.

   

  "Ik vond het heel erg voor Cahill en wilde hem dat nog eens vertellen", zegt Mertens. "Het is een grappig verhaal, want ik zei nog tegen mijn vrouw: wat als hij me niet herkent?"

   

  "Ze zei: "Maar neen, hij zal je wel herkennen". Ik ging naar hem toe en hij dacht dat ik een fan was die een foto wilde. Best gênant, maar ik heb de situatie uitgelegd en achteraf hoorde ik dat hij dat heel hard geapprecieerd heeft. Daar ben ik blij om."

  Mertens over zijn excuses aan het adres van Cahill: