• home
 • video
 • pas verschenen

  Toiletbezoek brak Iraanse voetballer op WK zuur op

  Pejman Montazeri

  Op het WK in Brazilië sprokkelde Montazeri wel nog speelminuten.

  De Iraanse international Pejman Montazeri heeft om een wel heel ongelukkige reden niet mogen aantreden op het WK. De 34-jarige verdediger moest voor zijn invalbeurt tegen Marokko nog even naar de wc, waarna bondscoach Queiroz een andere speler in de strijd gooide.

  Op de eerste speeldag in groep B moest Iran voorbij Marokko zien te raken. Met ook nog groepswedstrijden tegen Spanje en Portugal in het verschiet, was winnen een must voor beide teams.

   

  Bij de Iraanse bondscoach Carlos Queiroz waren de zenuwen dan ook hoog gespannen, toen Iran na 80 minuten nog steeds 0-0 gelijk stond. Queiroz wilde op dat moment vooral niet meer verliezen, en sommeerde Pejman Montazeri, een 34-jarige verdediger die in Qatar speelt, om in te vallen.

  Pejman Montazeri zal zich wellicht voor het hoofd hebben geslagen.

  Pejman Montazeri zal zich wellicht voor het hoofd hebben geslagen.

  Montazeri out, Hosseini in

  Maar Montazeri moest eerst het toilet nog een bezoekje brengen, wat het humeur van de bondscoach er wellicht niet beter op maakte. Queiroz liet de 22-jarige Majid Hosseini dan maar invallen. "Eigenlijk moest Pejman spelen, maar hij wilde nog even naar het toilet", vertelde de invaller achteraf al lachend.


  Hosseini zou in die match, die Iran in de 95e minuut won na een owngoal van Bouhaddouz, nog indruk maken op de bondscoach, want tegen Spanje (0-1 nederlaag) en Portugal (1-1) startte hij in de basis.

  Majid Hosseini

  Hosseini in duel met Cristiano Ronaldo in de laatste groepswedstrijd tegen Portugal (1-1)