• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse bond blijft bondscoach Löw steunen na slecht WK

  Joachim Löw

  Joachim Löw mag aanblijven van de Duitse voetbalbond.

  De Duitse voetbalbond heeft vandaag aangegeven voort te willen werken met de Duitse bondscoach Joachim Löw. "Er moet in elk geval verandering komen", zegt Löw. De bondscoach ligt sinds de onverwachte uitschakeling van uittredend wereldkampioen Duitsland fel onder vuur.

  De uitschakeling van Duitsland in de groepsfase van het WK in Rusland viel op zijn zachtst gezegd niet echt in goede aarde. De laatste dagen werd de roep om het aftreden van bondscoach Joachim Löw dan ook steeds luider.

   

  Maar zo ver lijkt het niet te komen, want de administratieve raad van de Duitse voetbalbond heeft zich unaniem achter Löw geschaard. Zij willen dat de Duitse bondscoach, die al sinds 2006 zijn positie bekleedt en Duitsland in 2014 naar de wereldtitel leidde, zijn werk nog wat voortzet.

   

  Daarmee zou Löw, die in mei nog maar zijn overeenkomst met de Duitse voetbalbond verlengde tot 2022,  de kans krijgen om zijn contract uit te doen. Löw zelf heeft al verklaard pas een beslissing te nemen "na alles geanalyseerd te hebben".

   

  "Er moet in elk geval verandering komen, en daar moeten we nog eens goed over overleggen", vindt Löw. De Duitse spelers van "die Mannschaft" namen intussen alle schuld op zich voor het slechte WK. Ook zij blijven Löw dus steunen.

  Gündogan speelde voor Duitsland zijn eerste WK-minuten.

  Gündogan speelde voor Duitsland zijn eerste WK-minuten.

  Gündogan: "We hebben gefaald"

  Mesut Özil was enorm teleurgesteld na de uitschakeling van Duitsland. Op Twitter heeft de middenvelder van Arsenal een eerste keer gereageerd na de pijnlijke match tegen Zuid-Korea.

   

  "Het WK al na de groepsfase moeten verlaten doet heel veel pijn. We waren gewoon niet goed genoeg. Ik zal wat tijd nodig hebben om me erover te zetten."

   

  Na Mesut Özil is ook Ilkay Gündogan in zijn pen gekropen op Twitter na de vroege WK-uitschakeling van Duitsland: "We zijn nog allemaal heel ontgoocheld", klinkt het.

   

  "We hadden grote plannen, maar hebben gefaald. Ik ben trots om mijn eerste WK voor Duitsland te hebben gespeeld, maar er zo vroeg uitgaan is frustrerend. We moeten opstaan nu en dat zullen we ook doen."