meest recent

Brussels Black Angels zetten Belgian Bowl weer naar hun hand

za 30 juni 2018 22:29
De titel blijft in Brusselse handen.

De Brussels Black Angels hebben voor de derde keer in vier jaar de Belgian Bowl gewonnen, de Belgische titel in het American Football. In de finale werd Limburg Shotguns met duidelijke cijfers geklopt: 50-00.

De Limburg Shotguns hadden duidelijk last van zenuwen in hun

eerste Belgian Bowl, want na wat aftasten van beide ploegen openden de Black

Angels de score met een touchdown pass van quarterback Tomasz Firszt naar

Gaëtan Lebek. Vanaf dan volgden de touchdowns elkaar in snel tempo op voor de

Black Angels. Het gevolg: een 25-00-ruststand.

In het begin van de tweede helft ging het van kwaad naar erger voor de Shotguns. Al na twee minuten kon Lebek zijn derde touchdown van de avond binnenlopen. Op het einde van het 3e kwart voegde Abel Mampaka nog 6 punten toe aan de voorsprong van de Black Angels, waarna Thomas Bouron de Shotguns helemaal afmaakte in 4e kwart.

Die 50-00 is nog niet de grootste overwinning ooit in de Belgian Bowl. Die was voor de Tournai Cardinals in 1997. Die wonnen toen met 98-7 tegen... de Brussels Angels.