• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen klaar voor EK: tienkamper verbetert eigen discusrecord

  Het persoonlijke record van Van der Plaetsen stond sinds 2014 op 4m33.

  Thomas Van der Plaetsen heeft zijn persoonlijk record in het discuswerpen aangescherpt. De regerende Europese kampioen kwam op een  wedstrijd in het eigen Deinze tot 48m81, meer dan vier meter verder dan zijn vorige record.

  Van der Plaetsen gooide in 2014  zijn persoonlijke record dat tot op vandaag op de tabellen stond. Vandaag verbeterde hij dat met een afstand van 4m33. 

   

  Met het EK atletiek voor de boeg, van 7 tot 12 augustus in Berlijn, lijkt de Belgische tienkamper klaar om zijn titel te verdedigen. Twee jaar geleden kroonde Van der Plaetsen zich in Amsterdam tot Europees kampioen in de tienkamp.