• home
 • video
 • pas verschenen

  UAE met Kristoff en Martin naar de Tour, Costa past wegens blessure

  Rui Costa

  Rui Costa ondervindt te veel last aan zijn rechterknie.

  Zoek tijdens de Ronde van Frankrijk niet naar Rui Costa in het peloton. De ex-wereldkampioen van 2013 haakt af wegens een blessure aan zijn knie. UAE Team Emirates kan wel rekenen op sprinter Alexander Kristoff en klassementsman Daniel Martin.

  Drievoudig ritwinnaar in de Tour

  Rui Costa wist in zijn voorbije acht deelnames aan de Tour drie ritten te winnen. Vorig jaar focuste hij zich op de Giro en de Vuelta en liet hij de Tour links liggen.

   

  Dit jaar wou de Portugees opnieuw knallen op de Franse wegen, maar daar steekt een blessure aan zijn rechterknie nu een stokje voor. De renner deelde het nieuws zelf mee op Facebook:

   

  "Ik werkte hard om klaar te zijn voor de Tour, nadat ik in de Ronde van Zwitserland had moeten afstappen met pijn aan mijn knie. De wil om terug te keren, was echter zo groot dat ik mezelf te hard heb gepusht en de blessure opnieuw boven kwam drijven." 

   

  "In samenspraak met de medische staf van het team hebben we daarom besloten dat ik niet zal deelnemen aan de Ronde van Frankrijk."

  Rui Costa kondigde zijn afwezigheid zelf aan op Facebook:

  Strijden op verschillende fronten

  UAE wil op meer dan één front competitief zijn. Zowel in de bergen als in de sprints kunnen ze daarvoor rekenen op hun twee troeven, Daniel Martin en Alexander Kristoff.

   

  Martin moet net als vorig jaar mikken op een goed klassement. Hij reed in 2017 naar een zesde plaats, toen nog in het shirt van Quick-Step. De Ier zal in de bergen kunnen rekenen op de steun van Darwin Atapuma en Kristijan Durasek. 

   

  "Sinds ik bij UAE tekende, was de Tour de France het grote doel ", laat de renner weten op de website van de ploeg. "Ik zal de wedstrijd dag per dag bekijken en het best mogelijke resultaat nastreven."

   

  Met Kristoff hopen ze bij UAE mee te kunnen doen in de massaspurts. De Noor won in 2014 nog twee ritten in de Tour.

   

  "Dit is de grootste koers in de wereld. Het evenement met de beste renners en de beste sprinters. Ik ben vastberaden om goede resultaten te rijden en, indien mogelijk, een rit te winnen", zegt een ambitieuze Kristoff.

   

  De rest van het team wordt opgevuld met de ervaren Italianen Marco Mercato en Roberto Ferrari en de eveneens ervaren Australiër Rory Sutherland. Tot slot is er ook plaats voor de jonge Italiaan Oliviero Troia, die mag debuteren in een grote ronde.

  • Darwin Atapuma (Col)
  • Aleksander Kristoff (Nor)
  • Daniel Martin (Ier)
  • Marco Marcato (Ita)
  • Kristijan Durasek (Kro)
  • Oliviero Troia (Ita)
  • Rory Sutherland (Aus)
  • Roberto Ferrari (Ita)