• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorlopig WK-elftal van Snelders: "Lukaku en Kane beste spitsen ter wereld"

  Het team van de groepsfase volgens Eddy Snelders.

  Na de groepsfase op het WK is het tijd voor lijstjes. Eddy Snelders stelde voor sporza.be zijn voorlopige elftal van de Wereldbeker samen. Drie Belgen staan in zijn ploeg: Thibaut Courtois, Eden Hazard en Romelu Lukaku.

  Doel

  Thibaut Courtois: "Hij heeft toch al een paar bepalende reddingen gedaan. Zo verhinderde hij de 1-1 tegen Panama. Hij is sowieso een van de beste doelmannen ter wereld. Met Neuer is de nummer 1 al weg. Als hij een goed toernooi speelt, dan kan hij hoog eindigen in de pikorde."

  Verdediging

  Stephan Lichtsteiner: "Zwitserland heeft zich vrij vlot gekwalificeerd en een van de exponenten is de kapitein. Hij houdt de ploeg goed samen en heeft een groot loopvermogen. Positioneel en tactisch is hij sterk."

   

  Diego Godin: "Al jarenlang is hij een heel betrouwbaar sluitstuk bij Uruguay en Atletico Madrid. Ze speelden in een makkelijke groep, maar slikten geen tegengoals. Dat zegt genoeg. Hij is de organisator van de groep. Hij is soms op het randje van brutaal, maar je hebt wel zo'n smeerlapje nodig achterin. Daar is hij de verpersoonlijking van. Ik heb hem liever in mijn ploeg dan dat ik er tegen moet spelen."

   

  Andreas Granqvist: "Hij is een grijze verdediger. Je ziet hem niet altijd, maar hij staat meestal op de juiste plaats. Zweden is moeilijk manoeuvreerbaar, een beetje zoals Zwitserland. Hun 1/8e finale zal geen sensationele wedstrijd geven, wel een tactisch schaakspel. Hij is de organisator, is kopbalsterk en positioneel goed."

   

  Lucas Hernandez: "Hij is sterk in de duels en technisch verfijnd. Om in de Franse selectie te zitten, moet je iets hebben. Hij heeft dat vertrouwen van bondscoach Deschamps nog niet beschaamd."

  Middenveld

  Cristiano Ronaldo: "Mijn middenveld is vrij offensief, met Ronaldo in een hogere positie op rechts. We kunnen niet om hem heen. Zijn eerste match tegen Spanje was vrij memorabel. Op de grote momenten is hij aanwezig."

   

  Ivan Rakitic: "Ik moest kiezen tussen Rakitic en zijn Kroatische ploegmaat Modric, maar ik vond Rakitic geweldig tegen Argentinië. Hij is altijd aanwezig en is een van de aangevers in zijn elftal."

   

  Eden Hazard: "Ik zet hem op links. Tegen Tunesië heeft hij getoond tot wat zijn kwaliteiten kunnen leiden. Zijn versnellingen, dribbels en goals: het was allemaal aanwezig."

   

  Philippe Coutinho: "We hadden nog geen Braziliaans vuur in dit elftal. Neymar heeft iets te veel show gegeven, Coutinho heeft wel al toegeslagen."

  Aanval

  Romelu Lukaku en Harry Kane: "Dit zijn de namen waar je normaal het langst naar zoekt, maar dit lag deze keer voor de hand. In hun poule was de moeilijkheidsgraad minder, maar 5 en 4 goals is veel. Zeker voor slechts 2 wedstrijden, want in de laatste match hebben ze niet gespeeld. Er zit nog meer in op dit toernooi. Op dit moment zijn het de beste spitsen ter wereld."