• home
 • video
 • pas verschenen

  Bastien voorgesteld bij Standard: "Terugkeer door grote poort"

  Bastien is nog altijd maar 21 jaar.

  Standard heeft officieel Samuel Bastien voorgesteld . De middenvelder verliet de Italiaanse eersteklasser Chievo Verona om terug in België aan de slag te gaan. "Dat een icoon als Michel Preud'homme hier coach is, heeft meegespeeld in mijn keuze."

  "Het sportieve project van Standard spreekt me aan"

  Voor de nog maar 21-jarige Bastien is het een terugkeer naar de ploeg waar het allemaal begon voor hem. De middenvelder genoot namelijk een deel van zijn jeugdopleiding bij Standard. "Dit is een terugkeer door de grote poort", zei een blije Bastien tijdens zijn voorstelling.

  Na Standard trok Bastien naar Anderlecht. "Maar daar werd ik genegeerd", vertelde de middenvelder. Hij kon ook de nieuwe coach René Weiler toen niet overtuigen van zijn kwaliteiten. En zo vertrok Bastien naar Italië, waar hij bij Chievo Verona uitgroeide tot een vaste waarde.

  Het wakkerde de interesse van diverse clubs aan. Toch koos hij voor een terugkeer naar België. "Mijn voorkeur is uitgegaan naar het project van Standard. De ambitie is groot, dat merk je. Dat ook een voetbalicoon als Michel Preud'homme hier coach is, heeft meegespeeld in mijn keuze voor Standard."

  Nog enkele foto's van de officiële voorstelling van Bastien: