• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Brazilië kloppen? Dat geloof is echt, niet kunstmatig"

  Roberto Martinez.

  Bondscoach Roberto Martinez.

  Daags na de overwinning tegen Engeland stond Roberto Martinez weer paraat voor zijn perspraatje. "Iedereen is klaar om een bijdrage te leveren", zei de bondscoach over het verdere verloop van het WK.

  "Concurrentie voor elke positie is sterker dan ooit tevoren"

  "De overwinning van gisteren heeft ons vertrouwen gegeven. De jonge spelers hebben iedereen getoond dat ze klaar zijn. We moesten ook afgaan op het oordeel van de medische staf. Het geeft voldoening om iemand als Vermaelen te zien spelen alsof hij nooit weggeweest is. De concurrentie voor elke positie is sterker dan ooit tevoren", vertelde Roberto Martinez.

   

  Een eventuele kwartfinale tegen Brazilië lijkt de Duivels alvast niet af te schrikken. "Dat is een oprecht geloof, niet kunstmatig. Iedereen geniet van zijn spel. We zijn al een tijdje ongeslagen, de spelers verstaan elkaar goed. We voelen dat we alles gedaan hebben wat we konden doen om ons voor te bereiden. Japan wordt een echte test."

   

  De bondscoach kwam uiteraard ook nog eens terug op zijn 9 wissels van gisteren. "Na onze kwalificatie was het noodzakelijk om de kern te testen en te kijken naar onze opties. We hebben een goeie mix van speelminuten in onze selectie. Op Kompany na heeft iedereen een basisplaats gehad. Iedereen is klaar om een bijdrage te leveren."

   

  Met Thibaut Courtois bleef de doelman wel op zijn plaats staan. "In een groot toernooi is er geen fysieke last voor een doelman, hij kan zoveel spelen als nodig. Hem laten rusten zou geen voordeel opgeleverd hebben, ook niet voor de nummer 2 die dan zou mogen spelen. De tweede keeper moet klaar zijn voor het moment waarop hij het niet verwacht."

   

  "Dat Mignolet kritisch was? We geloven in hem. Als een speler tevreden is wanneer hij niet speelt, dan zit hij in het verkeerde vak. Hij wil spelen en winnen. Dat is gezond. Maar voor de doelman moet je geen twijfel zaaien."

  "Viering doelpunt? Dacht dat Batshuayi zich geblesseerd had"

  De bondscoach kwam ook nog even terug op zijn "viering" na het doelpunt van Adnan Januzaj. De reactie van Martinez was opvallend ingetogen. "Ik bewonderde zijn goal en was dan verrast over de viering van Michy. Ik was meteen bezorgd. Ik zag hem liggen en dacht dat hij zich geblesseerd had."

   

  Er was, tot slot, natuurlijk ook de gebruikelijke medische update. "Romelu Lukaku heeft probleemloos getraind en is volledig fit. Thomas Vermaelen zag er vanmorgen uit als een bokser, maar kan morgen trainen. En Vincent Kompany heeft erg goed gereageerd op zijn speelminuten. Het was altijd het plan om hem te laten spelen tegen Engeland."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.