• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin loot Australiër, Belgische vrouwen vermijden reekshoofden op Wimbledon

  Goffin

  Goffin bereidt zich momenteel voor op het gras van Wimbledon.

  Er is vandaag geloot voor Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. De Belgische mannen en vrouwen treffen haalbare kaarten in hun eerste ronde.

  Goffin tegen Australiër Ebden

  Het wordt de vijfde ontmoeting tussen David Goffin (ATP-9) en Matthew Ebden (ATP-51). De laatste drie duels werden telkens gewonnen door onze landgenoot. Ebden pakte zijn enige zege tegen Goffin in 2010. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de twee op gras.

   

  Ruben Bemelmans (ATP-104) is de andere Belg op de hoofdtabel, nadat hij de drie kwalificatierondes met verve had doorstaan. De 30-jarige Bemelmans treft de Amerikaan Steve Johnson (ATP-42) voor de tweede keer. In hun eerdere ontmoeting in 2013 was het Johnson, die aan het langste eind trok.

  Mertens treft Amerikaanse Collins

  Bij de vrouwen staan vier Belgische tennissters op de hoofdtabel. Elise Mertens (WTA-15), de leading lady van het Belgische tennis, zal het in de eerste ronde opnemen tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-43). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide speelsters.

   

  Alison Van Uytvanck (WTA-46) treft dan weer de Sloveense Polona Hercog (WTA-64), waarvan ze nog nooit kon winnen.

   

  Kirsten Flipkens (WTA-51) ontmoet de Britse Heather Watson (WTA-88) en Yanina Wickmayer (WTA-102) tenslotte moet tegen de Duitse Mona Barthel (WTA-114) spelen.

  Wawrinka-Dimitrov topaffiche bij de mannen

  Een zeer interessant duel in de eerste ronde bij de mannen wordt de wedstrijd tussen Stan Wawrinka (ATP-225) en Grigor Dimitrov (ATP-6). De Zwitser, 3-voudig grandslamwinnaar, zakte door blessures af naar de 225e plaats op de ranglijst, waardoor hij in de eerste ronde reekshoofd Dimitrov treft.

   

  Verder neemt nummer 1 van de wereld bij de mannen Rafael Nadal het in de eerste ronde op tegen de Israeliër Dudi Sela (ATP-129). Roger Federer (ATP-2), 8-voudig winnaar van Wimbledon, lootte de Serviër Dusan Lajovic (ATP-57). 

  Reekshoofd Serena Williams treft Nederlandse

  Serena WIlliams is, ondanks haar lage positie op de ranking, aangeduid als reekshoofd. Daardoor treft ze in de eerste ronde met de Nederlandse Rus geen topper. Ook de andere reekshoofden bij de vrouwen kennen hun tegenstanders. Hieronder vindt u de voornaamste duels:

   

  Simona Halep (WTA-1) - Kurumi Nara (WTA-101)

  Caroline Wozniaki (WTA-2) - Varvara Lepchenko (WTA-98)

  Garbine Muguruza (WTA-3) - Naomi Broady (WTA-138)

  Serena Williams (WTA-183) - Arantxa Rus (WTA-107)