• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent strikt doelman Coosemans: "Blij dat ik kleuren van mijn stad kan dragen"

  Coosemans bij AA Gent.

  Coosemans heeft al 169 matchen in de Jupiler Pro League op de teller.

  Colin Coosemans is officieel een speler van AA Gent. De 25-jarige doelman verlaat KV Mechelen en tekent voor drie seizoenen bij zijn nieuwe club. "Ik had hier vroeger nog een abonnement voor de jeugdtribune", vertelt hij in een eerste reactie. 

  Colin Coosemans volgt KV Mechelen niet naar 1B. De doelman maakte in 2015 de overstap van Waasland-Beveren naar Mechelen en stond er 62 matchen onder de lat. De doelman was geliefd bij de supporters, maar had toch meer zin om in eerste klasse te blijven.

   

  Hij trekt naar AA Gent. De 25-jarige doelman tekent er voor drie seizoenen. "Hij is een jonge Belgische doelman met toch heel wat ervaring in eerste klasse", klinkt het op de clubwebsite.

   

  "In een ver verleden had ik een abonnement op de jeugdtribune in het Ottenstadion", verklapt hij in een eerste reactie. "Ondertussen is Gent uitgegroeid tot een warme topclub en ik ben blij de kleuren van mijn stad te kunnen verdedigen."

   

  Met de komst van Coosemans lijkt Gent te anticiperen op het mogelijke vertrek van Lovre Kalinic, die momenteel met Kroatië aan de slag is op het WK.