• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlieger wikt de 16 landen: "Kan mooie zomer worden voor België"

  Geert De Vlieger nam de 16 gekwalificeerde landen onder de loep.

  Geert De Vlieger nam de 16 gekwalificeerde landen onder de loep.

  Vanaf morgen start de eindfase van het WK. 16 landen zijn afgevallen, 16 landen blijven over. Tijd om een balans op te maken met analist Geert De Vlieger: "Als je me vraagt wie er zal strijden voor de Wereldbeker, dan antwoord ik België en nog 3 landen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  URUGUAY: "Goeie subtopper"

  Uruguay heeft met Cavani en Suarez twee uitstekende spitsen. Het is een te duchten collectief. Het is een goede subtopper, maar is niet in de positie om het toernooi te winnen. 

  Uruguay heeft met Cavani en Suarez twee topspitsen in zijn rangen.

  Uruguay heeft met Cavani en Suarez twee topspitsen in zijn rangen.

  PORTUGAL: "Geen finale voor hen"

  De Europese kampioen wordt naar een hoger niveau getild door Cristiano Ronaldo. Portugal staat in de 1/8e finales dankzij z’n nummer 7. Als hij blijft scoren, zal Portugal nog wel even blijven meedraaien in het toernooi. Maar het lijkt me sterk dat ze als ploeg bij de beste van de wereld horen. Dus geen finale voor hen.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  FRANKRIJK: "Te weinig getoond als ploeg"

  Rekening houdend met hun individuele talent, was Frankrijk vooraf één van mijn favorieten. Maar na 3 speeldagen hebben ze zich nog te weinig als ploeg getoond. Het doet me denken aan de Rode Duivels 4 jaar geleden. België hoeft op dit moment geen schrik te hebben van hen. Frankrijk moet opletten dat het er niet sneller dan verwacht uitligt.

  Frankrijk is op dit WK (nog) niet overtuigend.

  Frankrijk is op dit WK (nog) niet overtuigend.

  ARGENTINIE: "Trainer maakt de ploeg zwakker"

  Dat Argentinië vooral Messi is zag je in hun laatste wedstrijd. Iedereen kijkt naar Messi, in plaats van naar de trainer, die geen vertrouwen meer heeft en de ploeg alleen maar zwakker lijkt te maken. Als Messi niet zal toveren, zal Argentinië het niet ver schoppen.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  BRAZILIE: "Kan Neymar naast mooi voetballen ook efficiënt zijn?"

  Wat een vervelende Neymar in die eerste wedstrijden! Dat was niet het Brazilië dat ik in de voorbereiding gezien heb. Maar er zit beterschap in die fantastische Braziliaanse elf. Samen zullen ze groeien. Volgens mij zijn de kanaries er klaar voor.

   

  En Neymar is de man die het zal doen. Laat ons hopen dat ze ‘m in het gareel kunnen krijgen. Want ik heb me dood geërgerd aan z’n eerste wedstrijden. Dat uitdagen en die tierlantijntjes horen niet thuis in een ploeg die wereldkampioen wil worden. Brazilië zal pas slagen als Neymar naast mooi voetbal, ook efficiënt voetbal op de mat zal leggen.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  MEXICO: "Zie er België niet graag tegen voetballen"

  Mexico is een aangename verrassing. Het heeft zich flink laten zien door z’n aanvallend gedurfd voetbal. Hirving Lozano is daarvan het exponent. Ik zie België er niet graag tegen uitkomen, we zullen het niet gemakkelijk hebben. Want als Brazilië niet goed is, zoals in de eerste wedstrijd, dan kunnen ze er voorbij.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  JAPAN: "Complete verrassing"

  Ik had eerder Polen dan Japan verwacht. Ze spelen geen fantastisch goed toernooi. Daarom verwacht ik ook niet dat ze de 1/8e finales zullen overleven tegen België.

  Japan staat in de 1/8e finales dankzij zijn fairplay.

  Japan staat in de 1/8e finales dankzij zijn fairplay.

  BELGIE: "Het beste voetbal"

  België reken ik sowieso bij de top 4. De Rode Duivels hebben misschien wel het beste voetbal laten zien tot hiertoe. We hebben met Lukaku, Hazard, De Bruyne een paar sleutelspelers en dat is een voordeel ten opzichte van andere ploegen.

  Hazard, Lukaku en De Bruyne moeten het verschil maken.

  Hazard, Lukaku en De Bruyne moeten het verschil maken.

  SPANJE: "Heb er goed oog in"

  Spanje demonstreerde tegen Portugal met voetbal van een hoogstaand niveau. Daardoor blijft Spanje voor mij één van de halvefinalisten en dan zien we wel tegen wie ze uitkomen. Er zit heel veel kwaliteit in. Ik heb een goed oog in dat Spaanse voetbal.

  Spanje brengt ook op dit WK zijn tikitaka.

  Spanje brengt ook op dit WK zijn tikitaka.

  RUSLAND: "Geprofiteerd van matige groep"

  Rusland heeft vooral geprofiteerd van de matige groep waarin het is geloot. Maar ze hebben wel goede resultaten neergezet. Tweede ronde halen was een must en was verdiend, maar zodra ze op goede ploegen botsen, zullen ze ook botsen op hun beperktheid.

  Rusland won in de groepsfase van Saoedi-Arabië en Egypte.

  Rusland won in de groepsfase van Saoedi-Arabië en Egypte.

  KROATIE: "Gevaarlijkste outsider"

  We weten welke goede voetballers er in Kroatië rondlopen: Modric, Perisic en al die andere –ic'en, noem ze maar op. Als je van outsiders spreekt, dan is Kroatië de gevaarlijkste. Ik zie hen echt in staat om grote topploegen te verschalken. De Kroaten zijn beter op elkaar ingespeeld dan bijvoorbeeld Frankrijk.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  DENEMARKEN: "1/8e finales zijn eindstation"

  Denemarken zal stranden in de achtste finales. Een ploeg die de 1/8e finales haalt, kan je niet zwak noemen. Maar de andere 15 ploegen zijn volgens mij wel sterker. Voor hen is het toernooi door de goede groepsfase al geslaagd.

  Christian Eriksen is het speerpunt in de Deense ploeg.

  Christian Eriksen is het speerpunt in de Deense ploeg.

  ZWEDEN: "Zonder Zlatan een échte ploeg"

  Het blijkt dat Zweden zonder Zlatan, tegen alle verwachtingen in, als ploeg écht iets voorstelt. Het is een taaie tegenstander voor elk land. Het is een hecht collectief. Ze zitten terecht in deze fase van het toernooi, maar of hun toernooi nog verder zal bestaan, dat laten we in het midden. Met Zweden weet je blijkbaar nooit, al missen ze wel die individuele flits… Eén ding is duidelijk: Zlatan willen ze niet meer terug.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  ZWITSERLAND: "Tegen niemand kansloos"

  Nog zo ’n land dat thuishoort in het rijtje Zweden, Kroatië en Mexico. Vooraf in principe geen topkandidaten om zo’n WK te winnen,  maar ze hebben zich in de groepsfase laten zien als dé outsiders. Zo’n jongen als Shaqiri brengt altijd iets extra’s.

   

  Ze worden gedreven door die eerste wedstrijd tegen Brazilië, waarin ze toonden dat ze tegen niemand kansloos zijn.

  Zwitserland hield Brazilië op een gelijkspel.

  Zwitserland hield Brazilië op een gelijkspel.

  COLOMBIA: "Beter met James"

  Colombia is een beter elftal als James Rodriguez erbij is. Hun zwakke schakel is zijn blessure.

  James moest in de laatste groepsmatch tegen Senegal geblesseerd van het veld.

  James moest in de laatste groepsmatch tegen Senegal geblesseerd van het veld.

  ENGELAND: "Beste ploeg in jaren"

  De Engelse ploeg functioneert, draait en heeft 23 topspelers, voor elke positie is er een dubbele bezetting. Denk maar aan Vardy die op de bank zit, of Rashford, of Loftus-Cheek. Ze hebben een kern met een fantastische geestdrift, ideaal om ver te geraken. Volgens mij dartelen ze door de 1/8e finales.

  Kane is momenteel topschutter met vijf treffers.

  Kane is momenteel topschutter met vijf treffers.

  Welke vier landen zullen strijden voor de wereldtitel?

   

  “België en nog drie landen…”

   

  “Ik begin niet op voorhand te kijken naar het schema en alvast te rekenen. Dat hebben we al genoeg gedaan en we werden vaak aangenaam verrast. Laat ons nog een paar keer aangenaam verrast worden.”

   

  “Er is geen topfavoriet voor dit WK, daarom heb ik wel het gevoel dat wij op dit toernooi iets speciaals kunnen doen, zeker met wat ik tot hiertoe heb gezien van de andere ‘top’landen."

   

  "De kracht waarmee Brazilië naar dit toernooi kwam, heb ik nog niet gezien. Hetzelfde geldt voor Frankrijk. Duidelijk ook voor Argentinië. Voor Duitsland al helemaal, want die zijn al naar huis. We hebben ons ooit rijk gerekend op het EK, een fout die we niet meer zullen maken, maar als het zo doorgaat dan kan het een extra mooie zomer worden.”

   

  Geert De Vlieger