• home
 • video
 • pas verschenen

  "Er werd zoveel geknuffeld in Kaliningrad dat er amper tijd was voor een wedstrijd"

  Engelse en Belgische spelers knuffelen

  Er werd gisteren heel wat geknuffeld in Kaliningrad.

  De Rode Duivels wonnen gisteren met 0-1 van Engeland na een heel vreemde wedstrijd. De Engelse media zitten na de slappe vertoning van hun B-ploeg met vragen. "We wisten dat Southgate een durver was, nu weten we ook dat hij een gokker is."

  Daily Mirror: "Knuffelfeest"

  "Er werden zoveel knuffels uitgedeeld in Kaliningrad dat er amper tijd was voor een wedstrijd", lezen we in Daily Mirror. "De spelers begroetten elkaar voor, tijdens en na de wedstrijd alsof ze elkaar in geen jaren hadden gezien."

   

  "Romelu Lukaku en Marcus Rashford hadden er plezier in tijdens de rust en ook het Spurs-duo Jan Vertonghen-Toby Alderweireld nam uitgebreid de tijd om de ploeggenoten op te zoeken. Het was een echt knuffelfeest. Jammer dat er nog een wedstrijd gespeeld moest worden. Was daar wel tijd voor?"

  Het was een echt knuffelfeest. Jammer dat er nog een wedstrijd gespeeld moest worden. Was daar wel tijd voor?

  Shearer: "Hoop rust op de schouders van de basiself"

  Alan Shearer is columnist voor The Sun tijdens het WK. De ex-international geeft vooral een onvoldoende aan Marcus Rashford na de wedstrijd tegen de Belgen. "Ik had verwacht dat hij zou scoren in zijn één-op-één tegen Thibaut Courtois. Maar hij miste. Het zijn dat soort kansen die we toch moeten afmaken, willen we echt onze stempel drukken op het WK."

   

  "Rashford kreeg de kans om zich te bewijzen, maar volgens mij keert Raheem Sterling gewoon terug in de ploeg. Ook Dany Rose heeft niet genoeg gedaan om Ashley Young te verdringen. We hebben na de wedstrijd tegen de Belgen geleerd dat onze kern niet zo diep is. Dat dachten we wel voor het toernooi. Onze hoop rust op de schouders van de basiself."

   

  "De wisselspelers van België zijn beter dan die van ons. De Belgen hebben drie keer gewonnen en zullen merken dat hun ploeg sterk genoeg is om iedereen te verslaan. Wij kunnen niet langer hetzelfde denken."

  Keown: "Belgische selectie is iets sterker"

  Jamie Redknapp en Martin Keown analyseren voor Daily Mail het WK. Had bondscoach Gareth Southgate gelijk om zoveel wissels door te voeren tegen de Belgen? "Het was een dappere beslissing", aldus Redknapp. "Maar hadden de spelers wel een rustpauze nodig?"

   

  "Op een WK mag je geen routes richting de finale beginnen uit te stippelen. Als je het toernooi wil winnen, moet je van iedereen kunnen winnen. Het WK van Southgate hangt nu af van de wedstrijd tegen Colombia."

   

  "We hebben geleerd dat de Belgische selectie iets sterker is dan die van ons", vult Keown aan. "Maar onze basiself is nog altijd heel goed. Ik begrijp de beslissing van de bondscoach. Het is niet leuk om als speler niet te spelen op een WK."

  The Guardian: "Nederlaag hoeft geen slecht nieuws te zijn"

  "Deze nederlaag hoeft niet meteen slecht nieuws te zijn", lezen we in The Guardian. "Engeland kan later op het toernooi misschien wel dankbaar zijn dat het Brazilië kon ontlopen in de kwartfinales. Aan de andere kant krijgen we met Colombia wel meteen een zware dobber in de 1/8e finales." 

   

  "Engeland-België was de mooiste affiche van de groep en heel wat sterspelers bleven op de bank. Het was veel leuker geweest had deze wedstrijd op de eerste of de tweede speeldag op het programma gestaan. Nu waren de twee teams al gekwalificeerd."

  The Telegraph: "Verleidelijk vooruitzicht"

  "We wisten al dat Gareth Southgate niet bang is om dingen te durven", schrijft The Telegraph. "Nu weten we ook dat hij een gokker is. Als het misloopt tegen Colombia gaan we naar huis met enkel zeges tegen Tunesië en Panama op zak. Dat is het "worst case scenario"."

   

  "Als we het positief bekijken, zijn we wedstrijden tegen Colombia en Zweden of Zwitserland verwijderd van een plaats bij de laatste vier. Dat is een verleidelijk vooruitzicht. Hopelijk gaan de Engelsen zich dit niet beklagen. Het zou zonde zijn om deze campagne nog te verpesten, maar de dobbelstenen zijn gerold."