• home
 • video
 • pas verschenen

  Dimension Data rekent op Cavendish en 2 Belgen in de Tour

  Serge Pauwels.

  Serge Pauwels rijdt zijn 5e Ronde van Frankrijk.

  Julien Vermote en Serge Pauwels zijn door hun ploeg Dimension Data geselecteerd voor de Ronde Van Frankrijk. Mark Cavendish is de kopman van de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie. 

  Vermote begint op 7 juli in Noirmoutier-en-l'Île aan zijn vierde opeenvolgende Ronde van Frankrijk, zijn eerste voor Dimension Data. Serge Pauwels heeft één Tour meer op de teller staan. In 2015 werd hij 13e, vorig seizoen 19e.

   

  De kopman van Dimension Data is Mark Cavendish. De Brit rijdt voorlopig een seizoen om snel te vergeten en hoopt dat goed te maken in de Tour. Cavendish, die vorig jaar moest opgeven na een val in de sprint van de vierde rit, won in het verleden al 30 etappes in de Tour. Enkel Eddy Merckx doet beter met 34 stuks.

   

  Vervolledigen de selectie van Dimension Data:

  • Edvald Boasson Hagen (Noo)
  • Mark Renshaw (Aus)
  • Reinardt Janse van Rensburg (ZAf)
  • Tom-Jelte Slagter (Ned)
  • Jay Thomson (ZAf)

  Aldag: "8 renners die vanaf dag 1 kunnen meespelen"

  Rolf Aldag zet bij Dimension Data de sportieve lijnen uit. De Duitser is tevreden over de selectie. "We hebben 8 renners geselecteerd die vanaf dag 1 kunnen meespelen voor de zege. We rekenen op Mark Cavendish in de sprint, op Edvald Boasson Hagen in de kasseienrit en op Serge Pauwels om aanwezig te zijn in de bergritten."

   

  Ook Mark Cavendish heeft er zin in: "We hebben een sterke ploeg. Ik kijk ernaar uit om dichter bij het record van Eddy Merckx te proberen komen."

  De aankondiging van de Tour-selectie op Youtube: