• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Begrijp ontgoocheling Mignolet, maar er is geen probleem"

  Thibaut Courtois trotseerde een dag na de 1-0-zege tegen Engeland de pers. Het ging niet alleen over de toekomstige tegenstanders van de Belgen, Japan en daarna wellicht Brazilië, maar ook over de teleurgestelde Simon Mignolet.

  Eerst Japan, daarna Brazilië. Zo zien veel volgers de route van de Rode Duivels naar de halve finales. "We mogen Japan zeker niet onderschatten", zegt Thibaut Courtois. "Het zou niet mogen foutlopen, maar in voetbal kan alles. Ik hoop niet dat wij de verrassing van de 1/8e finales worden."

   

  "Ik ken bij Japan naast doelman Kawashima vooral Okazaki van Leicester. Hij typeert de Japanse speelstijl: 90 of 120 minuten lopen en ervoor blijven vechten. Tactisch zijn ze heel gedisciplineerd. Ze hebben misschien minder kwaliteiten dan wij, maar het is toch een gevaarlijke ploeg."

   

  "Als we doorstoten, kunnen we Brazilië treffen. Ook tegen hen hebben we kansen. Ik speel liever tegen een ploeg die zelf ook open speelt. Je weet dat zij kansen zullen krijgen, maar die moet je als defensie dan maar tegenhouden. Aan de overkant zal er ook ruimte zijn en we hebben bewezen dat we daar goed mee kunnen omspringen."

  "Ik heb bondscoach niet opgelegd dat ik moest spelen"

  Simon Mignolet reageerde na de match tegen Engeland ontgoocheld in de kranten. Hij had gehoopt om, net als de andere jongens, ook een kans te krijgen. "Ik begrijp zijn ontgoocheling", zegt Courtois daarover. "Maar de trainer heeft gekozen om mij te laten spelen, ik heb hem dat niet opgelegd."

   

  "De coach ziet ook dat ik in vorm ben en in een flow en als keeper geraak je niet graag uit die flow. Het is jammer dat de media hier iets proberen te zoeken. Er is geen probleem met Mignolet. We hebben een goed contact. We gaan bijna elke dag met alle keepers golfen."

  De persconferentie met Thibaut Courtois