• home
 • video
 • pas verschenen

  Wayne Rooney verlaat Everton voor MLS-club DC United

  Wayne Rooney

  Wayne Rooney zal niet langer in Engeland te bewonderen zijn.

  De Amerikaanse club DC United heeft vandaag de komst van oud-Engels international Wayne Rooney aangekondigd. Rooney verlaat zo de Premier League, waar hij met Everton en Manchester United 16 jaar aan de slag was.

  DC United, een club uit de Eastern Conference van de MLS, kondigde het heuglijke nieuws aan op de site én de twitterpagina van de club. De formalileiten met de voormalige topspits van Manchester United zullen pas na 10 juli afgehandeld kunnen worden, want pas dan opent de transfermarkt in de MLS.

   

  DC United zal Rooney hard nodig hebben volgend seizoen, want dit jaar verzamelde de club uit Washington slechts 10 punten, waarmee het troosteloos laatste werd in de Eastern Conference. Rooney tekent voor 3,5 seizoenen bij DC United, dat 11,3 miljoen euro neertelt voor de spits.

  Wayne Rooney

  Wayne Rooney was vorig seizoen opnieuw te bewonderen in het blauwe Everton-shirt.

  Everton bedankt Rooney voor bewezen diensten

  Vorig seizoen scoorde Rooney nog 11 goals in 40 wedstrijden voor Everton. Op haar website zwaait de club haar voormalige sterspeler uit. "Op zijn 16e werd hij de jongste speler die voor Everton kon scoren, in zijn eerste seizoen vond hij 6 keer de weg naar het doel."

   

  "Daarna vertoefde hij 13 jaar bij Manchester United, waarin hij 253 keer scoorde, 5 keer de Premier League en 1 maal de Champions League won. Zijn laatste seizoen in de Premier League werkte Rooney opnieuw bij Everton af, waarin hij onder meer de goal van het seizoen scoorde voor de club."

   

  "Wij willen, uit naam van iedereen bij Everton, Wayne bedanken voor zijn diensten aan de club en wensen hem alle succes in zijn volgende 3,5 seizoenen bij DC United."