Ga naar de inhoud

meest recent

      "Ook Belgische B-ploeg tegen Japan? Want die stellen ook niks voor"

       vr 29 juni 2018 08:24
      De gasten van Villa Sporza
      De gasten van Villa Sporza.

      De Rode Duivels hebben hun laatste groepswedstrijd gespeeld. Na de 0-1-overwinning tegen Engeland wacht Japan. In Villa Sporza is duchtig nagekaart en vooruitgeblikt. Kijk hier naar enkele fragmenten.

      Vormer: "Ik heb echt genoten van Boyata"

      De Rode Duivels werden tegen Engeland weer niet getest. Is dat een probleem? "Neen", antwoordde Club Brugge-middenvelder en speciale gast Ruud Vormer. "Straks zul je wel getest worden."

       

      "Ik zie het heel goed in voor België. Jullie hebben een fantastisch team. Verdedigend is België wel wat kwetsbaar, maar ik zie jullie ver geraken."

       

      Verdedigend kwetsbaar, maar er was toch veel lof voor Dedryck Boyata. "Hij was heel goed, ik heb echt genoten van hem", zei de Gouden Schoen. "Hij haalde alles weg tegen Engeland, ik zou hem laten staan."

       

      Ook Heleen Jaques gaf de Celtic-verdediger complimenten. "Hij werd vooraf kritisch bekeken, maar hij heeft drie keer zijn wedstrijd gespeeld. Hij heeft geen nonchalante indruk gegeven."

       

      "Ik zou het jammer vinden als hij eruit gaat, maar eigenlijk is hij de vierde keuze na Kompany, Vermaelen en nog eens Kompany en Vermaelen. Dan pas komt Boyata. Zo is het."

      Vormer: "Ik zie het wel goed in voor België"

      Jaques: "Boyata heeft drie keer zijn wedstrijd gespeeld"

      De Vlieger over Kompany: "Inbreng was met een zeker doel"

      Goeie punten dus voor Dedryck Boyata, maar Vincent Kompany vierde zijn rentree en staat te trappelen om zijn plek in te nemen.

       

      "De inbreng van Kompany was met een zeker doel. Je brengt hem niet zomaar in om iets te proberen", redeneert Geert De Vlieger.

       

      "Je wil hem het veld laten voelen. Boyata moest bij die wissel naar links schuiven, dat is een lichte voorbode."

       

      Kompany heeft dus zijn zoveelste comeback gemaakt. Maar heeft hij nu al het vereiste niveau om in de basis te staan?

       

      De Vlieger: "Hij blijft de beste verdediger, daar ben ik van overtuigd. Bij City hebben al veel andere spelers hem vervangen, maar als hij fit is, dan komt hij altijd terug."

      Vormer: "Dembélé mag van mij altijd spelen"

      De wisselspelers kregen gisteren hun kans. Mag nog iemand aanspraak maken op een basisstek?

       

      "Mousa Dembélé", antwoordde Ruud Vormer onomwonden. "Ik ben fan van hem. Ik heb nog met hem gespeeld. Hij is zo sterk. Hij mag van mij altijd spelen in het Belgische team. Het is zonde om hem op de bank te zetten."

      Mulder: "Je komt zo uitgerust in die finale aan"

      De volgende opdracht op dit WK voor de Belgen: Japan. "Moeten we onze B-ploeg ook opstellen tegen Japan", vroeg Jan Mulder zich af. "Die ploeg stelt ook niets voor. En dan Brazilië in de kwartfinales: je komt zo uitgerust in die finale aan."

      "In principe kan Japan ons geen pijn doen"

      Schuilt er dan echt geen gevaar in Japan? "We moeten opletten voor onderschatting", meent Geert De Vlieger. "Maar dit is geen elftal dat ons pijn kan doen, in principe."