• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde: "Mijn crash van vorig jaar was mijn slechtste Tour-moment"

  Valverde

  Valverde moest vorig jaar al na 6 kilometer de Tour verlaten.

  Alejandro Valverde sprak in de aanloop naar de Tour over onder meer zijn brutale crash van vorig jaar in de openingstijdrit en het gedeelde kopmanschap bij Movistar. "Meerdere kopmannen zal niet voor problemen zorgen", meent de Spanjaard.

  Valverde startte vorig jaar met gezonde ambities aan de Tour. Hij wilde Nairo Quintana aan de gele trui helpen en zelf ook een goed klassement rijden.

   

  Zijn Tour-missie begon met het neerzetten van een goede tijd in de openingstijdrit in de straten van Düsseldorf. Na amper 6 kilometer rijden vervloog die Tour-droom. De 38-jarige Spanjaard vloog op het natte wegdek de dranghekken in en werd naar het ziekenhuis gevoerd. 

  "Ik zal in de Tour niet al te veel aan die crash denken"

  De Spanjaard onderging na zijn val een operatie aan de knie en was ettelijke maanden buiten strijd. Maar een jaar later staat de ervaren Valverde met hernieuwde ambities aan de start van de "Grande Boucle".

   

  "Je komt in de Tour al eens slechte momenten tegen, maar mijn allerslechtste Tour-moment was ongetwijfeld mijn crash van vorig jaar", vertelt Valverde.

   

  "Maar die crash is verleden tijd. Ik zal er dit jaar in de Tour niet te veel aan terugdenken wanneer ik op de fiets zit. Ik ben blij dat ik terug aan de start sta."

  Valverde

  Valverde werkte hard terug aan zijn comeback.

  "Mijn seizoen verloopt momenteel zeer goed"

  Ondanks zijn blessure heeft Valverde dit jaar toch alweer heel wat gewonnen. Bijna overal waar hij aan de start staat, wint hij of rijdt hij naar een dichte ereplaats.

   

  "Het seizoen is al zeer goed verlopen voor mij", beaamt de renner. "Niet alleen door de resultaten die ik behaalde, maar ook als je in het achterhoofd houdt dat ik van ver moest komen na die crash van vorig jaar."

   

  "Ik heb al 11 overwinningen dit jaar en won al iedere meerdaagse etappekoers waaraan ik deelnam. Ik zal de Tour met dezelfde uitstekende conditite aanvatten als vorig jaar."

   

  "Ik wil goed presteren in de Ronde van Frankrijk, voor mezelf of als helper van Quintana en Landa. Mijn huidige vorm zou goed genoeg moeten zijn om met de besten mee te kunnen", besluit Valverde.

  "Meerdere kopmannen zal niet voor problemen zorgen"

  Meerdere kopmannen aanwijzen voor één en dezelfde grote ronde, het heeft al eerder voor spanningen gezorgd. Zal Movistar zijn drie haantjes in het gareel kunnen houden?

   

  "Er zullen geen problemen zijn binnen het team. Iedereen kan goed met elkaar opschieten", verzekert Valverde een goede teamsfeer.

   

  "Bovendien past het parcours van de Tour dit jaar perfect in onze strategie van meerdere kopmannen. Er zijn enkele korte etappes, veel moeilijke dagen, ... Als één van ons kan ontsnappen, kunnen we de andere favorieten onder druk zetten. We kunnen op meerdere paarden wedden."

   

  "Het team is het allerbelangrijkste. Je kan goede benen hebben, maar zonder een sterk blok achter je sta je nergens. Ik denk dat iedereen in het team gefocust is op zijn taak en in de best mogelijke vorm aan de start wil staan."

  Movistar

  De drie Movistar-kopmannen voor de Tour.