• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard leent Belgische belofte Miangue 2 jaar van Cagliari

  Senna Miangue

  Senna Miangue is een jeugdproduct van Inter.

  Standard bouwt duchtig voort aan zijn ploeg voor volgend seizoen. Nieuwste aanwinst is Senna Miangue, die al even op de radar stond van de Luikse club. Het jeugdproduct van Inter wordt voor twee seizoenen geleend van Cagliari, met aankoopoptie.

  De 21-jarige Senna Miangue kreeg zijn opleiding bij Beerschot, maar trok in 2013 naar Inter. In 2015 zette de linksback er zijn eerste stapjes bij de eerste ploeg, waarvoor hij ook enkele matchen mocht meespelen.

   

  In de zomer van 2017 maakte hij definitief de overstap naar Cagliari, waar hij het half jaar voordien al op uitleenbasis had gespeeld. Hij tekende toen een contract van vijf jaar, maar kwam er amper aan de bak.

   

  Nu verhuist de jonge Rode Duivel dus voor twee seizoenen op uitleenbasis naar Standard. De Luikenaars bedongen ook een aankoopoptie.

  Blij weerzien met Zinho Vanheusden?

  Miangue speelde bij de jeugd van Inter nog samen met Zinho Vanheusden, die vorige winter ook al voor 1,5 jaar op uitleenbasis overkwam naar Standard.

   

  Normaal gezien zou hij dus komend seizoen met Miangue in de Luikse achterhoede kunnen spelen, maar het is nog niet zeker of Vanheusden bij Standard blijft. Die kreeg weinig kansen van Sa Pinto, maar nu die uit Luik weg is, zou hij toch willen blijven. Onder meer Oostende maakt Vanheusden het hof, waar hij kan samenwerken met Gert Verheyen, die hem nog kent van bij de Belgische jeugdploegen.