• home
 • video
 • pas verschenen

  Copa blijft ook volgend seizoen interim-keeperstrainer bij OHL

  Boubacar Copa

  Boubacar Copa zal ook als speler in de kern blijven.

  Oud-Heverlee Leuven heeft bevestigd dat Boubacar Copa volgend seizoen als interim-keeperstrainer aan de slag blijft. De oud-doelman, die meer dan 300 matchen in eerste klasse speelde voor onder meer SK Beveren en Lokeren, was vorig seizoen al enkele matchen als interim actief bij OHL.

  Boubacar Copa was jarenlang een fenomeen tussen de palen op de Belgische velden. De excentrieke doelman kende vooral met Lokeren enkele successen door zowel in 2012 als in 2014 de Beker van België te winnen.

   

  Copa stond ook 86 keer onder de lat voor de nationale ploeg van Ivoorkust, waarmee hij in 2015 de Afrika Cup wist te veroveren.

  Interim-keeperstrainer/speler

  Naast zijn functie als keeperstrainer zal hij echter ook als speler geregistreerd staan bij de ploeg uit 1B.

   

  "Copa bracht een pak ervaring mee naar OHL, zowel op club- als op internationaal niveau", laat OHL-coach Nigel Pearson zich uit over Copa. "Zijn kwaliteiten als speler en coach zorgen ervoor dat hij zeer geschikt is voor deze rol."

   

  "Het is erg belangrijk om een man van dat niveau te kunnen toevoegen aan onze sportieve staf in het vooruitzicht van het nieuwe seizoen."