• home
 • video
 • pas verschenen

  Movistar-renner Roson voorlopig geschorst na onregelmatigheid in biologisch paspoort

  Roson in de Ronde van Algarve 2018, die hij won.

  Roson in de Ronde van Algarve 2018, die hij won.

  De UCI heeft gisteren bekendgemaakt dat het Jaime Roson Garcia, een Spaanse renner van Movistar, een voorlopige schorsing oplegt. In zijn biologisch paspoort vond de UCI een onregelmatigheid uit de periode van januari 2017. 

  Jaime Roson Garcia werd prof bij Caja Rural, een Spaans Continentaal team. De 25-jarige renner stapte pas begin 2018 over naar het Spaanse WorldTour-team Movistar, waarmee hij dit seizoen met de Ronde van Aragon meteen ook de eerste rittenkoers van zijn carrière op zijn naam schreef.

   

  In januari 2017 zouden er onregelmatigheden opgedoken zijn in het biologisch paspoort van de renner, hoewel er toen geen werden opgemerkt door de UCI. Onlangs stuitte de Internationale Wielerorganisatie dan toch nog op het euvel, waarna ze gisteren het nieuws van de voorlopige schorsing aan Movistar bekend maakte.

  Roson werd neoprof bij het Spaanse Continentale team Caja Rural.

  Roson werd neoprof bij het Spaanse Continentale team Caja Rural.

  Ook Movistar zet Roson op non-actief

  Het Spaanse team reageerde meteen door de renner "volgens de Anti-Doping Regels van de UCI op non-actief te zetten." Voorts gaf het team nog aan dat Roson, sinds zijn toetreding tot het team, "vlekkeloos alle gezondheidsanalyses had doorstaan, zonder dat er problemen met zijn biologisch paspoort waren opgedoken."

   

  Het team zal er alles aan doen om een verklaring te vinden voor het probleem, en stelt zich open voor samenwerking met de UCI.