• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Moeten naar onszelf kijken en de tegenstand vergeten"

  Een zege tegen Engeland was misschien niet het droomscenario, maar bondscoach Roberto Martinez wil niet te veel naar scenario's kijken. "We kijken alleen naar onszelf."

  "Het belangrijkse vandaag was dat we als groep sterk voor de dag zijn gekomen. Dat we dan ook nog winnen is een bonus", zegt bondscoach Roberto Martinez.

   

  Nu dreigt België in de kwartfinales wel tegen Brazilië uit te moeten komen. "De realiteit is: wij moeten nu tegen Japan, Engeland tegen Colombia. Maar je kunt geen ideaal scenario plannen. Veel grote namen hebben geflirt met een exit of liggen er al uit. Maar we kijken naar onszelf. We zijn nu sterker dan voor de match."

   

  "Kijk ook naar het EK. Iedereen dacht dat België daar succes zou oogsten in de makkelijke tabelhelft. Maar zo werkt voetbal niet. Logica bestaat niet op een WK."

   

  "We moeten naar onszelf kijken en de tegenstand vergeten. Ik wil dat de fans van België vandaag niet triest zijn of het negatief zijn. Er zijn veel positieve punten. Zo is er nu ook meer competitie in de defensie. Het is belangrijk dat Kompany vandaag minuten kon maken, al betwijfel ik of hij al 90 minuten aankan."

  "Mooie beloning voor Januzaj"

  Adnan Januzaj scoorde zijn eerste goal voor België, een pareltje. "Het is een beloning voor zijn seizoen. Hij heeft de voorbije jaren gemerkt dat het leven van een profvoetballer niet altijd over rozen gaat. Maar Adnan heeft een uniek talent en dat heeft hij getoond."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.