• home
 • video
 • pas verschenen

  Kamp Joshua-Wilder komt er voorlopig niet: "Joshua, jij lafaard!"

  Deontay Wilder verwijt Anthony Joshua een lafaard te zijn.

  Deontay Wilder is de regerende WBC-kampioen.

  De boksfans zullen nog even op hun honger moeten blijven: de kamp tussen de twee ongeslagen zwaargewichten Anthony Joshua en Deontay Wilder voor een geünifieerde WBA/IBF/WBO/WBC-titel komt er dit najaar nog niet. Joshua moet eerst nog een WBA-gevecht voeren. 

  WBC-kampioen Deontay Wilder, goed voor 40 zeges in 40 kampen (39 ko's), is not amused. Enkele weken geleden maakte de Amerikaan bekend dat hij een voorstel had aanvaard om tegen WBA-, IBF- en WBO-kampioen Anthony Joshua (21 zeges in 21 kampen, 20 ko's) te boksen.

   

  Het gevecht zou in het najaar plaatsvinden in Groot-Brittannië, het thuisland van Joshua, maar de onderhandelingen sleepten aan. Twee dagen geleden kwam er plots het bericht van de WBA dat Joshua binnen de 24 uur een kamp moest regelen met zijn verplichte uitdager Aleksander Povetkin uit Rusland. Anders zou hij zijn WBA-titel verliezen.

   

  Volgens WBA-voorzitter Gilberto Mendoza zou de entourage van Wilder het contract voor de kamp tegen Joshua niet ingediend hebben. De WBA heeft een maand gewacht, maar wil nu dat Joshua meteen een datum vindt voor een duel tegen Povetkin.

  " "

  Anthony Joshua draagt de WBA-, WBO-, IBF- (en de IBO-)gordel.

  Wilder: "Joshua, jij lafaard!"

  Wilder stuurt een ander verhaal de wereld in. Hij tweette vanochtend dat de kamp niet doorgaat, maar legde daarbij de schuld volledig bij "lafaard" Joshua. Dat maakte hij in een lange tweet vol verwijten duidelijk. "De kans was er om voor het eerst sinds Lennox Lewis een verenigde WBC-WBA-WBO-IBF-zwaargewichtkampioen te hebben. Joshua wou niet voor veel geld naar de VS komen, dus ging ik maar voor peanuts naar zijn land. We waren er klaar voor, maar die jongen is verschrikkelijk bang van mij."

   

  Waarna de Amerikaan zijn punt maakte: "Ik wil me verontschuldigen bij mijn fans. Ze hebben met onze voeten gespeeld. **** 'Em. We kijken vooruit. De toekomst is nog steeds stralend."

   

  Twee dagen geleden bij de WBA-claim liet Wilder al zijn ongenoegen blijken op zijn sociale media. Hij verweet Joshua een lafaard te zijn:  "Je hebt de wereld 3 maanden laten wachten door spelletjes te spelen. Je bent geen echte kampioen. Maar een zwakke lafaard." Uitstel zou evenwel geen afstel zijn: in 2019 zouden de twee elkaar alsnog treffen.

  Boze tweets van Wilder: