• home
 • video
 • pas verschenen

  Duivels malen niet om moeilijke tabelhelft: "We kunnen iedereen aan!"

  0 / 0

  Geen enkele Rode Duivel beklaagt zich de overwinning tegen Engeland, ook al wacht de Belgen nu wellicht een moeilijker parcours. "Rekenen is niet aan ons besteed, dat is meer iets voor de pers. Wij wilden ons amuseren."

  Kompany: "Nu begint er een ander toernooi"

  Naast de zege waren ook de minuten die Thomas Vermaelen en Vincent Kompany konden maken een opsteker voor de bondscoach. "Ik voel me goed, maar ik voel me altijd goed", zegt Kompany na zijn korte invalbeurt. "Ik ben ook bijna altijd gelukkig. Dit waren mijn eerste minuten op dit WK en het was dan ook nog eens een toffe match. Ik kijk uit naar de komende dagen."

   

  "We wisten dat een nederlaag eigenlijk een beter resultaat was. Theoretisch dan. Maar voor veel jongens waren dit hun eerste minuten. Het laatste wat je dan wil, is verliezen. Dat gevoel had ik ook toen ik op het veld stond."

   

  "Het is misschien ook belangrijk voor ons toernooi dat we op 23 jongens kunnen rekenen. We hebben een sterke kern. En nu begint een ander toernooi, waarbij je ook wat geluk nodig zal hebben. Onze basis is goed. Het hoeft niet altijd perfect te zijn om over een goed toernooi te kunnen spreken. Hopelijk geraken we voorbij Japan en dan krijgen we daarna wellicht een mooie match tegen Brazilië."

  Tielemans: "11 reserven zijn even sterk als 11 basisspelers"

  "We hebben getoond dat we er veel goesting in hadden. We wilden ons tonen aan de coach. Ik denk dat hij trots op ons zal zijn", zegt Youri Tielemans.

   

  "Rekenen, dat was niet aan ons besteed. Dat is meer iets voor de pers. Wij wilden ons gewoon amuseren. Ik vind de 2 tabelhelften ook even zwaar, ook al zitten de grotere landen aan onze kant."

   

  "Je ziet dat er veel competiviteit in onze groep zit. De 11 basisspelers zijn even goed als de 11 reserven."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Januzaj: "We kunnen iedereen aan op dit WK"

  Adnan Januzaj kroonde zich tot matchwinnaar met een pareltje. "Ik ben heel tevreden met mijn goal. Dat is ook mijn sterkte: 1 tegen 1 in de rechthoek en dan uithalen. Ik zag dat er een gaatje was naast de doelman."

   

  "Ik vind niet dat je over een B-ploeg mag spreken bij België. We spelen allemaal in grote competities, hebben allemaal kwaliteiten. We zijn een sterke ploeg en kunnen iedereen aan op dit WK. Eerst Japan en daarna zien we wel. Brazilië zou een kraker zijn."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Courtois: "Pakken wie op onze weg komt"

  Thibaut Courtois hield voor de tweede keer dit WK de nul en was daar achteraf blij om. "Ik zag ergens: "Moeten we nu bleiten of juichen?" Dat is typisch Belgisch. We moeten blij zijn, want we hebben het goed gedaan."

   

  "Het extra reizen is misschien wat jammer, maar we zijn dat allemaal gewoon van bij onze clubs. Ik speel ook liever tegen Japan dan tegen Colombia. Je mag hen niet onderschatten, maar het is toch haalbaar."

   

  Daarna wacht wellicht Brazilië. "We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en pakken wie er op onze weg komt. Zwitserland en Servië hebben ook een goeie match gespeeld tegen de Brazilianen. We hebben genoeg kwaliteiten. We moeten zeggen: wij zijn België en we gaan ervoor!"