• home
 • video
 • pas verschenen

  Kirsten Flipkens speelt grasfinale in ITF Southsea

  " "

  Kirsten Flipkens is tweede reekshoofd in het Engelse 100.000 dollar-toernooi.

  Ook Kirsten Flipkens probeert haar goeie grasvorm te pakken te krijgen op weg naar Wimbledon volgende week. In het 100.000 dollar-toernooi in Southsea (Eng) lukt dat alvast aardig. Flipkens (WTA-51) bereikte de finale.

  Flipkens is het tweede reekshoofd in het ITF-toernooi. Ze had maar een dik uur nodig om in de halve finale de Française Pauline Parmentier (WTA-71) weg te zetten: 6-3, 6-2.

   

  Gisteren had onze landgenote in haar kwartfinale meer dan 2 uur nodig tegen de Wit-Russische Vera Lapko (WTA-84) met 6-3, 3-6, 6-4. In de eerste ronde was ze te sterk voor de Oekraïense Katerina Kozlova (WTA-67) met 6-2, 6-3.

   

  In de finale wacht de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA-75) en de Britse Katie Boulter (WTA-144). Flipkens speelt later vandaag ook nog de halve finales in het dubbelspel aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson.