• home
 • video
 • pas verschenen

  Education First trekt met kopman Uran naar Tour, ook Vanmarcke mag mee

  Sep Vanmarcke

  De kasseienrit, de 9e etappe, ligt Vanmarcke uitstekend

  EF Education First trekt met ambities naar de start van de Ronde van Frankrijk. Met Rigoberto Uran heeft het Amerikaanse WorldTour-team de runner-up van vorig jaar in de gelederen. "Dit seizoen willen we winnen", zegt manager Jonathan Vaughters.

  Rigoberto Uran deed vorig seizoen alle wielermonden openvallen. Waar de Colombiaanse berggeit bij Quick-Step nog telkens faalde, slaagde hij er bij Education First wel in om het podium van de Ronde van Frankrijk te halen. 

   

  Tegen Sky-renner Christopher Froome viel vorig jaar nog niet op te tornen, maar daar wil ploegleider Jonathan Vaughters dit seizoen verandering in zien komen. "We starten aan de wedstrijd met de bedoeling om die te winnen. Is dat optimistisch? Verleggen we daarmee de grenzen van het team? Absoluut."

   

  "Maar vorig jaar waren we 2e, en nu trekken we met een wat sterker team naar de Tour. Bovendien ligt het parcours "Rigo" ook meer, en hij is sterker dan vorig jaar. Alles is mogelijk."

  Chris Froome, Romain Bardet en Rigoberto Uran

  Uran werd vorig jaar 2e in de Tour, na Froome en voor Bardet.

  Vanmarcke zet persoonlijke ambities opzij voor Uran

  Ook Sep Vanmarcke heeft zijn verwachte Tour-selectie beet. De renner kon op het Belgisch kampioenschap niet mee met Lampaert, Gilbert en Stuyven, maar kleurde de finale wel. Vanmarcke start naar eigen zeggen "zonder persoonlijke ambities."

   

  "Mijn eerste doel is om Rigoberto Uran zo goed mogelijk te helpen. In theorie zou de kasseienrit me wel moeten liggen, maar ik zet mijn persoonlijke ambities graag opzij voor Uran."

   

  "Ik heb al vijf Tour-starts op mijn teller, en dit is de eerste keer dat ik met een team kan vechten om het podium. Ik kijk er zeker naar uit."

  De Tour-selectie van EF Education First

   

  Rigoberto Uran (Col)

  Pierre Rolland (Fra)

  Daniel Martinez (Col)

  Simon Clarke (Aus)

  Sep Vanmarcke (Bel)

  Tom Scully (N-Z)

  Taylor Phinney (VS)

  Lawson Craddock (VS)