• home
 • video
 • pas verschenen

  Wimbledon mogelijk in gevaar voor ex-laureate Kvitova

  Petra Kvitova

  Petra Kvitova kon Wimbledon al twee keer winnen.

  Komt de deelname van Petra Kvitova aan Wimbledon in het gedrang? De ex-winnares van 2011 en 2014 kampt met een hamstringblessure en moest vandaag geblesseerd afhaken op het grastoernooi van Eastbourne.

  Kvitova zou normaal gezien vandaag in de derde ronde uitkomen tegen de Poolse Agnieszka Radwanska. Maar de blessure roept haar nu een halt toe.

  "Kan het risico niet nemen"

  Kvitova nam de beslissing om uit het toernooi te stappen als voorzorgsmaatregel voor Wimbledon. Ze won de derde grandslamtoernooi van het tennisseizoen al twee keer en ook nu werd ze beschouwd als één van de favorieten, na haar toernooiwinst afgelopen week in Birmingham.

   

  "Ik ben erg teleurgesteld om mij te moeten terugtrekken uit Eastbourne", zei de Tsjechische. "Ik voelde mijn hamstring in de finale in Birmingham ook al opspelen. En hoewel ik mijn wedstrijd hier gisteren met tape speelde, voelde het deze ochtend slechter toen ik wakker werd."

   

  "Met Wimbledon om de hoek, kon ik het risico niet nemen de blessure te verergeren door vandaag te spelen", aldus Kvitova.

  Kvitova is er zelf het hart van in: