• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie is nu bondscoach: Sampaoli of Messi? "De ploeg van Messi"

  Jorge Sampaoli heeft zijn volledige team rond Messi gebouwd.

  De Argentijnse pers is lovend over Lionel Messi na de cruciale overwinning tegen Nigeria. Maar de criticasters van bondscoach Sampaoli zijn nog niet overtuigd, zeker niet nu er een filmpje is opgedoken waarin hij raad lijkt te vragen aan Messi.

  Met een late treffer van Marcos Rojo ontsnapte Argentinië op het nippertje aan de uitschakeling op het WK.  Toch was het niet de verdediger van Manchester United, maar wel Lionel Messi die de aandacht van de pers kreeg.

   

  "Marcos Rojo gaat de geschiedenisboeken in als de speler die de zege veiligstelde, maar Messi maakte de wederopstanding mogelijk", schrijft de Argentijnse krant La Nacion. "We zagen niet de spookachtige versie van de aanvoerder van de eerste twee groepswedstrijden, maar kregen eindelijk wat we hadden verwacht."

   

  "Messi koos een zonnige avond om op het WK te tonen dat hij er nog is, dat niemand hem moet afschrijven of te vroeg victorie moet kraaien. Hij toonde aan 35.000 uitzinnige fans dat hij nog weet hoe hij moet scoren."

  Vraagt Sampaoli aan Messi wie hij moet wisselen?

  Bondscoach Jorge Sampaoli was de gebeten hond bij Argentinië na de pijnlijke nederlaag tegen Kroatië: vooral zijn vele wissels riepen vraagtekens op. En ook na de belangrijke zege tegen Nigeria lijkt hij weinig punten te scoren.

   

  La Nacion twijfelt of Sampaoli zijn groep wel nog onder controle heeft. Er is immers een filmpje opgedoken waarin de bondscoach aan Messi lijkt te vragen of hij Agüero moet laten invallen. 

   

  "Het elftal tegen Nigeria was veel meer van de harde kern van Argentinië dan van de bondscoach. Maar bovenal was het het team van Messi", besluit de Argentijnse krant.