• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen: "Heel blij dat het nu echt kan beginnen voor mij"

  Thomas Vermaelen.

  Thomas Vermaelen speelde nog niet op dit WK.

  Thomas Vermaelen wilde het niet met zoveel woorden zeggen, maar wie naar de persconferentie daags voor de wedstrijd wordt gestuurd, mag zeker zijn van speelminuten. "Ik voel me goed en heb nergens last van."

  "Het is wel een beetje een rare wedstrijd", vertelde Thomas Vermaelen aan de journalisten in Kaliningrad. "Maar wie op het veld staat, zal altijd willen winnen. Het kan nog altijd een open wedstrijd worden."

   

  "Die eerste plaats? Daar zijn we niet echt mee bezig. Het is moeilijk om op het veld te stappen en te proberen te verliezen. Dat gaan we ook niet doen. Winnen is het enige wat telt. Dat is de beste tactiek. Als je te ver vooruit kijkt, dan gaat het voordien sowieso mis."

   

  Aangezien beide landen al gekwalificeerd zijn, lijkt deze Engeland-België weer geen echte test voor de Duivels te worden. "Panama en Tunesië waren niet de sterkste landen, maar je ziet nog verrassende uitslagen op dit WK. De manier waarop we gespeeld hebben, is positief. Hopelijk groeien we nog in dit toernooi."

   

  Vermaelen lijkt zelf klaar om zijn eerste minuten op dit WK te vergaren. "Ik heb hard getraind om zo fit mogelijk te zijn. Ik voel me goed en heb nergens last van. Ik ben heel blij dat het nu echt kan beginnen voor mij. Ik heb al een tijdje niet meer gespeeld, maar dat hoeft geen excuus te zijn om een mindere wedstrijd te spelen."

   

  "De wissels van de bondscoach? We zijn nog niet op de hoogte van de opstelling, maar we kennen elkaar goed genoeg. Dat zou geen probleem mogen zijn."

  Thomas Vermaelen bij Ruben Van Gucht:

  Bekijk de volledige persconferentie met Thomas Vermaelen: