• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Baarle volgt afwezige Dumoulin op als Nederlands kampioen tijdrijden

  Van Baarle was de snelste over 52,3 km.

  Van Baarle was de snelste over 52,3 km.

  Dylan van Baarle heeft voor het eerst de Nederlandse tijdrit-titel veroverd bij de elite. Niki Terpstra en Wilco Kelderman mochten de Sky-renner flankeren op het podium. Uittredend winnaar Tom Dumoulin verkoos een hoogtestage boven het NK tijdrijden.

  De voorbije 2 jaar veroverde Tom Dumoulin telkens het Nederlandse kroontje in het tijdrijden. Maar omdat hij na zijn 2e plek in de Giro ook de Tour wil kleuren, stoomt Dumoulin zich dezer dagen klaar op hoogte.

   

  Daardoor lag de weg open voor een outsider om de Nederlandse titel te veroveren. Dylan van Baarle ging in Bergen op Zoom uiteindelijk met de driekleur aan de haal. Ook bij de junioren en de beloften realiseerde hij dat kunstje al eens.

   

  Quick-Step-renner Niki Terpstra gaf over 52,3 km een halve minuut toe op Van Baarle, goed voor zilver. Kelderman eindigde 3e op een dikke minuut.  Favoriet Jos van Emden moest vrede nemen met de 5e plaats.

  Uitslag NK tijdrijden

  1. Dylan van Baarle: 52,3 km in 1u02'34"
  2. Niki Terpstra - op 30"
  3. Wilco Kelderman - op 1'03"
  4. Dion Beukeboom - op 1'31"
  5. Jos van Emden - op 1'55"
  6. Pascal Eenkhoorn - op 2'53"
  7. Martijn Tusveld - op 3'26"
  8. Peter Koning - op 3'50"
  9. Oscar Riesebeek - op 3'56"
  10. Daniel Abraham Gebru - op 4'25"