• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet kent teammaats voor Tour: "Ik wil ritzege en Porte op podium"

  Van Avermaet wint de 5e rit in de Tour van 2016 en pakt zo ook geel.

  Greg Van Avermaet won al 2 ritten in de Tour, hier in 2016 in Le Lioran.

  BMC zet alles op alles voor een Tour-podium van Richie Porte. Een sterk en ervaren team - met Greg Van Avermaet - moet de Australiër daarbij helpen. Van Avermaet schaart zich ook achter die ploegambitie, "maar ik wil zelf ook weer een rit winnen".

  Van Avermaet reed de voorbije 4 jaar telkens met de nodige verwachtingen rond in Frankrijk. In 2015 won hij in Rodez, in 2016 in Le Lioran. Hij reed in die laatste Tour ook 3 dagen in het geel.

   

  "Zoals altijd ben ik gemotiveerd om het beste uit de Tour te halen. Mijn persoonlijke ambitie is weer een rit winnen, maar ook werken voor het team, zodat we Richie op het podium kunnen krijgen", zegt onze landgenoot bij de teamvoorstelling.

   

  "We willen het altijd goed doen in een ploegentijdrit, dus staat rit 3 aangestipt. En natuurlijk wordt het speciaal om in rit 9 over de kasseien te rijden."

  " "

  Richie Porte won half juni de Ronde van Zwitserland.

  Porte: "Ronde van Zwitserland winnen gaf veel vertrouwen"

  Dé kopman is dus Porte. Zijn beste Tour-uitslag was een 5e plaats in 2016. Vorig jaar crashte hij letterlijk weg uit de Tour. "Ik zou graag op het podium staan in Parijs, maar de Tour heeft vorig jaar getoond dat alles kan gebeuren. Ik bekijk het dag per dag, week per week. We hebben een geweldig team, het parcours ligt me, ik kijk ernaar uit om te starten."

   

  Porte tankte veel vertrouwen door zijn triomf in de Ronde van Zwitserland: "Dat gaf ook het team een grote boost. Ik kreeg min of meer dezelfde renners mee, dus dat is erg motiverend. Na een stevige hoogtestage zal ik volgende week in de Vendée aankomen met in het achterhoofd alles gedaan te hebben wat kon."

   

  Ploegleider Fabio Baldato legt de rol van Portes teammaats uit: "In de bergen zullen Tejay van Garderen, zelf 5e in 2012 en 2014, en Damiano Caruso, die net buiten de top 10 viel in 2017, hem bijstaan."

   

  Voor de vlakke en lichte bergritten rekent de ploeg op Van Avermaet, Simon Gerrans, Michael Schär, Stefan Küng en Patrick Bevin. "Dit veelzijdige team zal Porte op alle terreinen kunnen bijstaan, vooral in de eerste 9 dagen, waarbij de ploegentijdrit, de mogelijke waaiers en de kasseirit een even rol rol kunnen spelen als het hooggebergte."

  De bekendmaking van de Tour-ploeg van BMC: