• home
 • video
 • pas verschenen

  Southgate grapt: "Als ik Martinez een kopstoot geef, dan ken je onze intenties"

  Gareth Southgate.

  Gareth Southgate blikte gisteren vooruit op de wedstrijd.

  Gareth Southgate en Tottenham-middenvelder Eric Dier hebben in Kaliningrad vooruitgeblikt naar de wedstrijd tegen de Belgen. "Het is een moeilijke wedstrijd om voor te bereiden, we weten niet met welke ploeg ze zullen spelen."

  "We zijn op alles voorbereid"

  Eric Dier kent Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen van bij Tottenham. Is dat een voordeel? "We weten uiteraard niet wie op het veld zal staan morgen. Ik ken de sterke en de zwakke punten van mijn ploegmakkers, maar ook de andere spelers van Engeland kennen die."

   

  "Het is een moeilijke wedstrijd om voor te bereiden", vult bondscoach Gareth Southgate aan. "We weten niet hoe de Belgen zullen spelen. Ze hanteren al een tijdje hetzelfde systeem, maar misschien veranderen ze morgen nog wat. Hoe dan ook: we zijn op alles voorbereid."

   

  "Ik ken Roberto Martinez vrij goed", gaat Southgate verder. "Ik heb met Graeme Jones, één van zijn assistenten, de trainerscursus gedaan in Engeland. Ik ben blij dat de twee ploegen al geplaatst zijn voor de 1/8e finales. Martinez doet het heel goed. Hij heeft een getalenteerde spelersgroep en het wordt leuk om de Belgen in de gaten te houden."

   

  Wordt Southgate liever eerste of tweede in groep G? "We willen elke wedstrijd winnen en in de goede flow blijven. Sinds 2006 wonnen we geen enkele wedstrijd in de knock-outfase. Waarom zouden we ons dan zorgen maken om de speelstad in de halve finales? We zijn enkel gefocust op de wedstrijd tegen de Belgen."

  Sinds 2006 wonnen we geen enkele wedstrijd in de knock-outfase. Waarom zouden we ons dan zorgen maken om de speelstad in de halve finales?

  "Veel grote ploegen hebben het moeilijk en dat is net leuk"

  De Engelsen trainden in Rusland nog geen enkele keer in het stadion voor de wedstrijd. Ook nu niet in Kaliningrad. "Dat is een bewuste keuze", zegt Southgate. "We trainen nooit op het veld van de wedstrijd. Ik train liever 's ochtends om wat meer rust te hebben. We weten dat de velden en de stadions goed zijn."

   

  "We zijn voorlopig heel tevreden over ons toernooi. Maar er is nog veel ruimte voor verbetering. De volgende wedstrijden worden een uitdaging. We zijn geen favoriet tot we één van de grote ploegen verslagen hebben. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Te ver vooruit kijken, kan problemen geven."

   

  Heel wat grote landen hebben het moeilijk in Rusland. "Argentinië, Portugal en Spanje hebben al wat geluk gehad. Het hangt soms af van de kleine dingen. Daarom is zo'n toernooi zo leuk om te volgen. Je weet nooit wat er zal gebeuren. Veel grote ploegen hebben het moeilijk en dat is net leuk."

   

  Gele of rode kaarten kunnen morgen de doorslag geven tegen België. Is Southgate daarmee bezig? "Als ik in de laatste vijf minuten Martinez een kopstoot geef, dan ken je onze intenties", lacht de Engelse bondscoach. "Neen, discipline is belangrijk. Ik wil dit toernooi zo weinig mogelijk kaarten pakken."

  Discipline is belangrijk. Ik wil dit toernooi zo weinig mogelijk kaarten pakken.

  De persbabbel van Southgate:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.