• home
 • video
 • pas verschenen

  Raes over Maradona: "Zielig, betreurenswaardig en pijnlijk"

  Diego Maradona.

  Diego Maradona trok alle aandacht naar zich toe gisteren.

  Argentinië plaatse zich gisteren ten koste van Nigeria voor de 1/8e finales van het WK voetbal. Toch ging alle aandacht in Sint-Petersburg niet naar de Argentijnse ploeg, maar naar Diego Maradona in de tribune. "Dat is typisch Maradona", zegt Frank Raes. "Hij is verslaafd aan de aandacht."

  "Jammer voor Messi en zijn fantastische goal"

  Maradona kon zich gisteren na de late 1-2 van Rojo niet meer inhouden. Na de wedstrijd ging het dan weer bergaf met de gezondheid van "Pluisje". Doen die uitspattingen zijn indrukwekkende voetbalcarrière oneer aan? "Het is inderdaad zielig, betreurenswaardig en pijnlijk", zegt Frank Raes.

   

  "En dat voor de ogen van de hele wereld. Hij had blijkbaar wel iets gedronken en/of genomen. Het probleem is dat het altijd in beeld komt. Hij is verslaafd aan de aandacht en wij zijn verslaafd aan Maradona. Zelfs de kwaliteitskranten over de hele wereld zetten hem op de voorpagina."

   

  "Hij krijgt zoveel aandacht, dat je de aandacht voor de wedstrijd een beetje verliest. Dat is jammer voor Lionel Messi en zijn fantastische goal. Het is vooral jammer omdat Maradona zo'n fantastische voetballer was. Op den duur onthoud je enkel de beelden van gisterenavond. Toch zullen we nog meer van die beelden zien, denk ik."

   

  Wanneer is het ontspoord bij Maradona? "Er zijn verhalen dat hij als kind al verslaafd was aan lijm in de sloppenwijken waar hij woonde. Hij heeft zijn hele leven met verslavingen te maken gehad. In Napels kwam hij ook in contact met de maffia en drugs. Zijn donker kantje is er nooit uitgegaan. Hij stond veel te zwaar, maar bleef fantastisch voetballen."

  Hij krijgt zoveel aandacht, dat je de aandacht voor de wedstrijd een beetje verliest. Dat is jammer voor Lionel Messi en zijn fantastische goal. 

  Frank Raes

  "Maradona is altijd controversieel geweest"

  "Ook Pelé wordt wel eens uitgelachen omdat hij reclame maakte voor viagra", gaat Raes verder. "Hij gedroeg  zich ook niet altijd, maar bij hem bleef het uit de schijnwerpers. Dat is bij Maradona niet het geval. Toen hij trouwde liet hij twee vliegtuigen overkomen naar Buenos Aires en baande hij zich al vechtend een weg naar het altaar."

   

  "Maradona is altijd controversieel geweest tegen gezagsdragers en heeft altijd politieke standpunten ingenomen. Toen hij jong was, was hij een echte voortrekker en organisator. Dat is allemaal wat verloederd. Hij heeft in de psychiatrie gezeten, heeft een drankprobleem gehad en is bijna dood geweest. Hij is dan gaan revalideren bij zijn goede vriend Fidel Castro in Cuba."

   

  Toch blijft Maradona heel populair. Hoe komt dat? "Hij heeft enorm veel charisma. Dat heeft Messi minder. Voor Argentijnen is hij een halve Spanjaard. In vergelijking met Maradona is Messi een grijze muis. In Napels ben je vlug God, maar Maradona staat er nog een aantal verdiepingen boven."

   

  "Maradona is ook voorzitter van een Wit-Russische club. Om meer dan geld en aandacht gaat dat niet. Hij heeft een brede levensstijl en heeft dat geld nodig. Daarom gaat hij in op alle aanbiedingen. Acrobatie met de bal is zijn ding, maar een beleid uitstippelen niet echt."

  Maradona is ook voorzitter van een Wit-Russische club. Om meer dan geld en aandacht gaat dat niet. Hij heeft een brede levensstijl en heeft dat geld nodig.

  Frank Raes

  Maradona trekt alle aandacht naar zich toe:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.