• home
 • video
 • pas verschenen

  Oproep Zabel aan automobilisten: "Hebben allemaal maar 1 leven"

  Rick Zabel

  Rick Zabel is de zoon van ex-topsprinter Erik Zabel.

  Wielrenner Rick Zabel doet een oproep aan alle automobilisten om beter op te letten in het verkeer. De Duitser van Katjoesja werd gisteren zelf van de weg gemaaid na een rustige training met enkele kameraden.

  "We moeten meer respect hebben voor elkaar in het verkeer"

  Rick Zabel, de zoon van ex-sprinter Erik Zabel, kroop gisteren op de fiets voor een trainingstochtje met baanrenner Lucas Liss en collega Aaron Grosser. Wat een rustige trainingsdag moest worden, draaide voor de 24-jarige Duitser uit op een horrordag: "Na iets meer dan 4 uur fietsen botste ik op een auto bij een klein kruispunt. Ik ben nog steeds in shock", schreef Zabel op zijn sociale media.

   

  "Het gebeurde op mijn vertrouwde wegen en het was de eerste keer dat ik dit meemaakte. Ik heb veel geluk gehad en liep geen erge blessures op." Zabel beseft wel dat het allemaal plotsklaps voorbij had kunnen zijn en doet daarom een oproep aan iedereen in het verkeer.

   

  "Ik wil aan iedere fietser, automobilist, buschauffeur, motorrijder, kortom iedereen die zich dagdagelijks in het verkeer begeeft, vragen om meer respect te hebben voor mekaar", zegt Zabel op zijn Instagram-account.

   

  "Het is beter om 3 seconden langer te wachten in plaats van risico's te nemen. Het is het gewoon niet waard. We hebben allemaal maar één leven." Hij besloot zijn post met een grote dankjewel voor de ambulanciers en het verplegend personeel van het ziekenhuis: "Ik ken niet eens jullie namen, maar jullie hebben me zo snel geholpen."