Ga naar de inhoud

Ook Serron valt geblesseerd uit bij de Belgian Lions

 wo 27 juni 2018 06:58
" "
Quentin Serron kan niet spelen door een vingerblessure.

Basketbalbondscoach Eddy Casteels moet stilaan met de handen in het haar zitten: met Quentin Serron valt al een zesde speler uit voor de WK-kwalificatieduels van vrijdag en maandag. Serron sukkelt met een vingerblessure.

Het rijtje geblesseerde afvallers bij de Belgische nationale ploeg was al indrukwekkend: Salumu, Mwema, Akyazili, Tumba en Vanwijn. En daar komt dus Serron bij: de point guard van Gravelines Duinkerke was twijfelachtig, een scan op dinsdag velde het finale verdict.

 

Vrijdag spelen de Belgen in de Lotto Arena in Antwerpen tegen Rusland, maandag tegen Bosnië-Herzegovina. Om de blessuregolf te counteren riep Casteels maandag het 17-jarige talent Haris Bratanovic op.

 

België is als 4e en laatste in zijn poule verplicht om 2 keer te winnen (tegen Rusland met minimaal 8 punten verschil en tegen Bosnië met minimaal 3 punten) om zich nog voor de volgende ronde te kunnen plaatsen. De top 3 stoot door naar de 2e ronde, die in september van start gaat met 4 groepen van 6 teams. Daarvan mag opnieuw de top 3 naar het WK 2019 in China.

U kunt de wedstrijden van de Belgian Lions tegen Rusland en Bosnië-Herzegovina live bekijken op het kanaal van Ketnet of met livestream op www.sporza.be.