• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool stelt nieuwkomer Naby Keita voor met iconisch rugnummer

  Liverpool heeft zijn nieuwste aanwinst Naby Keita voorgesteld. De Guinese middenvelder verlaat officieel het Duitse RB Leipzig. Keita kreeg meteen een verrassing van formaat voorgeschoteld: zo erft hij het rugnummer van Steven Gerrard.

  Met de transfer zou zo'n 60 miljoen euro gemoeid zijn. Deze werd vorig jaar al bezegeld, maar Keita voetbalde nog één jaartje bij Leipzig. 

  Rugnummer 8 niet meer gedragen sinds 2015

  Naast het grote bedrag valt ook het rugnummer op waarmee Keita vandaag werd voorgesteld. Hij erft namelijk het nummer 8 dat jarenlang om de schouders hing van Liverpool-icoon Steven Gerrard. Het was ook Gerrard zelf die het nummer overhandigde aan de middenvelder.

   

  Keita is de eerste speler die het nummer zal dragen sinds Gerrard in 2015 vertrok naar LA Galaxy.

  Zelf voor de Guineeër was dit een complete verrassing. "Als zo iemand je zijn nummer geeft, is het niet om er gewoon wat mee te spelen, dan moet je proberen zoveel te doen als hij deed. Dat is mijn motivatie."

  De nog maar 23-jarige Naby Keita kwam in 2013 voor het eerst op Europese bodem voetballen. Via het Franse Istres trok hij een jaar later al naar Red Bull Salzburg, waar hij twee keer de beker en de titel mocht vieren.

   

  Vervolgens transfereerde hij in 2016 naar RB Leipzig. In zijn eerste seizoen bij de Duitsers had hij een belangrijke bijdrage aan de knappe tweede plek in de Bundesliga van vorig seizoen. Dit jaar eindigde Leipzig op een zesde plek.

   

  Keita wordt de tweede duurste aankoop van Liverpool ooit. Enkel voor de Nederlandse verdediger Virgil van Dijk legde Liverpool meer geld op tafel.