• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder na uitschakeling Duitsland: "Het is geen talentenfabriek meer"

  Marco Reus.

  Tranen bij Marco Reus.

  Duitsland heeft een vroegtijdige uitschakeling op de Wereldbeker niet kunnen afwenden. Youri Mulder legt de vinger op de wonde. "Ik zie de laatste jaren weinig jonge spelers doorstromen. Ze moeten zich afvragen of ze daar op de goeie weg zijn."

  "Het zijn Duitsers, normaal gezien verwacht je dan op het einde nog een goal", zei Youri Mulder na Zuid-Korea-Duitsland. Maar dat doelpunt viel dus niet. "De nederlaag is misschien niet helemaal terecht, maar de uitschakeling wel. Zweden en Mexico waren de betere ploegen in deze groep."

   

  "Ik vond Duitsland in zijn eerste wedstrijden niet zo slecht, maar wat ik vandaag gezien heb, tart alle verbeelding", vond Wesley Sonck. "Ik heb het gevoel dat het niet goed zit in de spelersgroep. Als je het niet voor elkaar kunt opbrengen om te lopen of meer te doen..."

   

  "De sfeer zat niet goed", bevestigt Youri Mulder. "Er was een enorme discussie over waar ze moesten verblijven. Teammanager Oliver Bierhoff wou Moskou, bondscoach Joachim Löw wou Sotsji. Het werd Moskou."

   

  Een echte verrassing is de uitschakeling voor Mulder niet. "Duitsland is geen talentenfabriek meer. Ik zie de laatste jaren weinig jonge spelers doorstromen. Sané is de laatste, maar vroeger had je er veel meer met Reus, Götze en Müller. Dat stokt er enorm. Ze moeten zich afvragen of ze op de juiste weg zijn."

   

  En wat met het lot van bondscoach Löw? De bondsvoorzitter had voor de match al gezegd dat hij sowieso zou aanblijven tot Qatar 2022. "In voetbal kan alles. Löw kan tot 2022 blijven, maar hij kan straks al ontslagen zijn", weet Wesley Sonck.

  De analyse van Mulder en Sonck:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.