• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona: "Ik had nekpijn en heb 2 glaasjes wijn gedronken"

  Maradona met 2 opgestoken middenvingers

  Maradona met 2 opgestoken middenvingers na de 2-1.

  De beelden van een totaal losgeslagen Diego Armando Maradona zijn de wereld rondgegaan. "Pluisje" verloor het noorden toen Argentinië in de slotminuten de 2-1 scoorde tegen Nigeria. Hij kon niet meer op zijn benen staan. 

  Een compleet uitgeputte Maradona slaagde er na de Argentijnse kwalificatie voor de 1/8e finales niet meer in om op eigen houtje de tribunes van Sint-Petersburg te verlaten. 

   

  Met de hulp van enkele omstaanders strompelde Maradona na veel vijven en zessen toch nog zijn vip-loge binnen. Daar kreeg hij verzorging van enkele EHBO'ers. Een van hen nam de pols van Maradona.

   

  Vandaag heeft de 57-jarige Maradona een berichtje gepost op zijn Instagram-pagina. Daarin vertelt hij dat weer fit en gezond is.

   

  "Het gaat goed met mij. Ik ben nooit in het ziekenhuis opgenomen. Tijdens de rust had ik veel nekpijn en leed ik aan decompensatie."

   

  "Ik raadpleegde een arts die me aanraadde voor de tweede helft naar huis te gaan, maar ik wilde blijven want er stond veel op het spel. Hoe kon ik weggaan?"

   

  "Ik werp iedereen een kus, dank voor de steun."

  De Instagram-post van Maradona:

  "Twee glaasjes wijn gedronken"

  Intussen heeft de Argentijnse journalist Daniel Arcucci via zijn Twitter-account een geluidsfragment van Maradona verspreid. 

   

  "Ik zweer het op het hoofd van mijn moeder: er is tijdens en na de match niks gebeurd. In onze skybox is tijdens de wedstrijd alleen wat witte wijn geserveerd. Ik heb twee glaasjes gedronken. Daarna zijn we nog iets gaan eten", zegt een verwarde Maradona.

   

  "Ik weet niet waar het verhaal vandaan komt dat ik iets aan mijn hart had. Er is niks aan de hand. Intussen ben ik zonder problemen in Moskou geraakt. Niemand hoeft zich zorgen te maken."

  Tweet van Argentijnse journalist: