• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw: "We verliezen hier meer dan alleen maar een wedstrijd"

  Joachim Löw.

  Joachim Löw druipt af.

  De Duitse aftocht zindert nog altijd na. Bondscoach Joachim Löw "neemt zijn verantwoordelijkheid op", maar wou nog geen uitsluitsel geven over zijn toekomst. "Ik zal enkele uren nodig hebben voor ik de dingen weer duidelijk zie."

  Löw: "Eerst een nacht over slapen"

  Duitsland heeft het niet gered. "Nooit had ik durven te denken dat we er tegen Zuid-Korea uit zouden gaan. We hebben ons plan op het veld niet kunnen uitvoeren en dat was het hele toernooi het geval. Onze uitschakeling is logisch. We verdienen het niet om door te gaan", analyseerde Joachim Löw de 2-0-nederlaag en de uitschakeling op het WK.

   

  "We verliezen hier meer dan een wedstrijd. We verliezen veel van wat we de voorbije jaren opgebouwd hebben. Sinds 2006 speelden we altijd minstens de halve finales. Het is heel frustrerend. We zullen heel goed moeten analyseren wat er fout gegaan is."

   

  Blijft Löw aan het roer van de Duitse ploeg? "Het is te vroeg om daar nu op te antwoorden. De teleurstelling is te groot. Ik zal een paar uur nodig hebben voor ik de dingen weer duidelijk zie."

   

  "We moeten in alle rust nadenken over hoe het nu verder moet. We moeten er eerst een nacht over slapen. Maar uiteraard moet ik mijn verantwoordelijkheid nemen voor dit debacle."

  Bierhoff: "Ben ervan overtuigd dat Löw bondscoach zal blijven"

  Teammanager Oliver Bierhoff verwoordde de ontgoocheling bij de Duitse tv. "Er werd geen woord gezegd in de kleedkamer. Iedereen is erg ontgoocheld. De frustratie is enorm. We hebben op dit WK al gezien dat iedereen het moeilijk heeft. We moeten de oorzaak misschien in de hoofden van de spelers zoeken."

   

  Wat met Joachim Löw, die onlangs zijn contract verlengd heeft tot 2022? "Het is niet het juiste moment om alles in vraag te stellen. Ik ben ervan overtuigd dat hij bondscoach zal blijven."

  In Brazilië lachen ze in hun vuistje na de 1-7 op het WK van 2014