• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende haalt nieuwe "zwarte panter" bij Sevilla

  De Kameroener moet in Oostende de concurrentie aangaan met William Dutoit.

  Ondoa won met Hugo Broos de Afrika Cup in 2017.

  KV Oostende heeft een nieuwe doelman. De Kameroener Fabrice Ondoa wordt overgenomen van Sevilla. Met Hugo Broos, nu sportief directeur bij Oostende, won Ondoa de Afrika Cup vorig jaar.

  De nog maar 22-jarige Ondoa werd gevormd in de Samuel Eto'o Academy in zijn thuisland. Vervolgens trok hij al op 13-jarige leeftijd naar La Masia, de alomgeprezen jeugdopleiding van FC Barcelona. Na enkele omzwervingen in Spanje belandde de jonge doelman uiteindelijk bij de B-ploeg van Sevilla.

  Hoewel hij nooit bij de Spaanse subtopper kon doorbreken, werkte hij zich op tot de nationale nummer 1 bij Kameroen. Ook toen Hugo Broos bondscoach werd van de "Ontembare Leeuwen", bleef hij de leider onder de lat. Samen wonnen ze in 2017 de Afrika Cup.

  "Hopelijk even geliefd als Didier Ovono"

  Ondoa moet aan de zee de concurrentie aangaan met William Dutoit. "Toen Hugo Broos me belde om te zeggen dat hij nog een doelman zocht, wou ik direct komen", laat een gelukkige Ondoa weten. 

   

  Ook KVO-voorzitter Peter Callant is tevreden met zijn nieuwe "zwarte panter". "Ik heb er vertrouwen in dat hij hard zal werken om zijn plaats onder de lat te verdienen. Hopelijk wordt hij even geliefd en succesvol als Didier Ovono. Hij is in
  elk geval een enorm talent."