• home
 • video
 • pas verschenen

  Hier spelen de Rode Duivels tegen Engeland: "Heel mooi"

  Het stadion in Kaliningrad

  Het stadion in Kaliningrad.

  Kaliningrad verwelkomt donderdagavond België en Engeland in de laatste wedstrijd van de groepsfase. "Dit is het kleinste stadion, maar het is wel zeer mooi", zegt analist Eddy Snelders.

  Kaliningrad is een apart geval op deze Wereldbeker. De meest westelijk gelegen WK-stad herbergt ruim 420.000 inwoners en ligt in een smalle strook tussen Litouwen en Polen, op amper 45 kilometer van Polen. Vanuit Brussel bedraagt de afstand nog geen 1.500 kilometer.

   

  Het stadion is het kleinste complex waarin tijdens deze Wereldbeker gespeeld wordt. Het is neergepoot op moerasgrond en kan zo'n 35.000 mensen een zitje bieden.  Na het WK zal het stadion gereduceerd worden tot een capaciteit van zo'n 25.000 toeschouwers.

   

  "Ik vind het een heel mooi stadion", zegt Eddy Snelders, die vanmiddag al een kijkje gaan nemen is. "Met het volk dicht op het veld en een goeie grasmat. Het is een gesloten arena, wat de sfeer donderdag tegen Engeland alleen maar ten goede kan komen."

  4e wedstrijd

  Engeland-België is de laatste van 4 wedstrijden in Kaliningrad. Eerder vonden Kroatië-Nigeria, Servië-Zwitserland en Spanje-Marokko hier plaats.

  Ruben en Eddy in het stadion:

  Enkele foto's van het stadion: