• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Duivels kunnen op dit WK schrikken van wat sommige ploegen al meegemaakt hebben"

  Filip Joos bij Ruben Van Gucht.

  Filip Joos verzorgt vanavond het commentaar bij Engeland-België. Hoe schat hij "de rare wedstrijd" in? "Het zou toch goed geweest zijn dat de Belgen nu een wedstrijd hadden waarin ze eens vol konden gaan."

  "Niet het oneindige verwachten van wisselspelers"

  België lijkt met enkele reservespelers aan te treden. Filip Joos: "Frankrijk deed dat ook tegen Denemarken. Die wisselspelers waren gemotiveerd, maar het lukte niet."

   

  "Je moet toch opletten om er ineens zo'n troep in te gooien en daar dan het oneindige van te verwachten. Het is ook moeilijk als je er zo ineens moet inkomen. Het wordt sowieso een rare wedstrijd."

  "Ons rugzakje is nog leeg"

  Bondscoach Roberto Martinez zei op zijn persbabbel dat winnen geen prioriteit is. Gareth Southgate, de Engelse selectieheer, wil dan weer blijven winnen. Wie spreekt de waarheid?

   

  "Ik denk dat ze dat allebei ergens doen", zegt Joos. "Het klopt dat België zich in een positie gemanoeuvreerd heeft waarin winnen geen prioriteit is. Maar het is wel jammer, vind ik."

   

  "De Belgen spelen op dit WK 3 oefenwedstrijden. Ik lig nog wakker van die linksback van Tunesië. Dan zou het toch goed geweest zijn om nu een wedstrijd te hebben waarin je eens vol kon gaan."

   

  "Als je later in het toernooi ploegen tegenkomt met al hun problemen, dan zou het wel eens kunnen dat de Duivels schrikken van wat die ploegen al hebben meegemaakt en in hun rugzakje hebben."

   

  "Ons rugzakje is nog leeg. Dat is niemand zijn fout. Ik heb op dit WK al veel wedstrijden bijgewoond en je voelt overal die enorme spanning. Als je dat nooit hebt meegemaakt en dan moet het ineens..."

  "Topfavoriet? Ik wil nog altijd eerst een bewijs zien tegen een goed land"

  Hebben de Belgen Filip Joos dan nog niet overtuigd op dit WK? "Jawel. Maar dat ze dit konden, dat weten we al jaren."

   

  "Wervelen tegen de kneusjes, dat kunnen we geweldig. Dat is niet de fout van zij die wervelen. Ik denk dat er heel weinig landen dat op dat niveau kunnen. Dat moet je hen zeker nageven."

   

  "Maar om daar de conclusie aan vast te knopen dat we topfavoriet zijn, daar twijfel ik nog altijd aan. Daar wil ik nog altijd eerst een bewijs van zien tegen een goed land."

   

  "Dat krijgen we niet tegen Engeland, jammer genoeg, door de omstandigheden. De loting zou beter geweest zijn met Engeland als eerste match. Dan zouden we die druk gehad hebben."

  Filip Joos bij Ruben Van Gucht: