• home
 • video
 • pas verschenen

  Harm van Veldhoven wordt algemeen directeur bij Roda

  Zijn laatste trainersjob in België was bij Westerlo, waar hij in november 2015 werd ontslagen.

  Harm van Veldhoven heeft lang in ons land gewerkt als trainer.

  Harm van Veldhoven wordt vanaf 1 juli algemeen directeur van Roda JC Kerkrade. De Belgische Nederlander volgt tijdelijk Wim Collard op. Van Veldhoven blijft ook technisch directeur van de club die uit de Eredivisie zakte. Die job vervulde hij sinds juni 2017.

  Van Veldhoven is een bekende naam in de Belgische voetbalkringen. De 55-jarige speelde voor Lommel, Germinal Ekeren, RWDM tussen 1985 en 1999. Als coach was hij aan de slag bij Lommel, Strombeek, Cercle, Germinal Beerschot, Roda, KV Mechelen, Delhi Dynamos (Ina) en Westerlo.

   

  Bij die laatste club werd hij in november 2015 ontslagen. Daarop trok hij naar zijn geboorteland, waar hij in het voorjaar van 2016 technisch directeur werd van tweedeklasser FC Eindhoven. Vorige zomer begon hij in die functie bij Roda, maar sportief werd het een jaar om snel te vergeten.

   

  De oud-trainer van Roda werd naar voren geschoven door het collectief van regionale ondernemers dat de club uit Kerkrade wil hervormen. "Van Veldhoven is een persoon die breed gedragen wordt binnen alle geledingen van Roda JC. We zijn blij dat hij in het belang van de club deze rol aanvaard heeft. Het is een tijdelijke functie, dit geeft ons de tijd om de komende maanden een geschikte algemeen directeur te vinden die voldoet aan het profiel dat wij wensen", luidt het.